Έρχεται η δεύτερη γενιά του Citroen C4

ByXenofwntas

20/01/2015 ,

citroen c4 2Το Citroen C4 το πρωτοείδαμε στην αγορά αυτοκινήτου το 2010 και μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί πάνω από 450.000 οχήματα στο εργοστάσιο της Mulhouse στη Γαλλία. Το 2015 φαίνεται πως θα είναι ο νέος σταθμός του γαλλικού μοντέλου, αφού το δούμε πλέον ανανεωμένο με πολύ περισσότεροι εξοπλισμό. Οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις θα είναι στα θέματα τεχνολογίας και στους κινητήρες νέας γενιάς.

Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι το νέο C4 θα είναι ένα συμπαγές hatchback, το οποίο θα διαθέτει εξαιρετική οδηγική άνεση και εμπειρία. Κομψό στο σχεδιασμό του, με την άνεση και την εξαιρετική οδική συμπεριφορά να αποδεικνύει την ικανότητα της Citroen στη δημιουργικότητα και την τεχνολογία. Το μεγάλο μεταξόνιο, το οποίο φτάνει τα 2,61 μέτρα και ο χώρος αποσκευών των 408 λίτρων δείχνουν την άνεση που προσφέρει το νέο C4.

citroen c4 4Τα νέα LED φωτιστικά σώματα είναι αυτά που ξεχωρίζουν με τη πρώτη ματιά, με τα πίσω φωτιστικά σώματα να δείχνουν έντονα την τρισδιάστατη κατασκευή τους. Στο εσωτερικό εξαιρετικά είναι τα υλικά ανεβάζοντας το επίπεδο, όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής, ενώ υπάρχει και η οθόνη αφής μεγέθους 7”. Επίσης προσφέρονται μπροστινά καθίσματα με λειτουργία μασάζ και πανοραμική γυάλινη οροφή. Στις νέες τεχνολογίες που προσφέρει το C4 προστέθηκαν τα συστήματα Hill Start Assist, Intelligent Traction Control και το σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων.

Οι κινητήρες τελευταίας γενιάς θα ενισχύσουν την οδική συμπεριφορά, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων. Οι 3κύλινδροι PureTech κινητήρες βενζίνης και πετρελαιοκίνητοι BlueHDi πληρούν όλες τις προδιαγραφές Euro 6. Σε συνδυασμό με το σύστημα Start & Stop και τα εξαιρετικά ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 3,3 έως 4,8 λίτρα/100χλμ ανάλογα το μοντέλο και οι εκπομπές ρύπων είναι από 86 έως 110 γρ/χλμ και πάλι ανάλογα την έκδοση.

citroen c4 3Το νέο C4 αναμένεται να βρεθεί στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου μέσα στο 2015, χωρίς όμως ακόμα να γνωρίζουμε ακριβώς το πότε και φυσικά την τιμολογιακή πολιτική του. Πάντως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι τιμές δεν αναμένεται να διαφέρουν πολύ από αυτές του ήδη υπάρχοντος μοντέλου.