Επετειακή έκδοση για το Volkswagen Polo GTI

Το Volkswagen Polo GTI συμπλήρωσε μέσα στο 2023 τα 25 χρόνια ζωής. Οι Γερμανοί για να το τιμήσουν δημιούργησαν μια επετειακή έκδοση με την πλήρη ονομασία να είναι Volkswagen Polo GTI Edition 25. Η ειδική έκδοση είναι διαθέσιμη σε 6 χρώματα που είναι τα Smoke Grey Metallic, Pure White, Ascot Grey, Reef Blue Metallic, Deep Black Pearl Effect και Kings Red Metallic. Επιπλέον, διαθέτει LED Matrix φωτιστικά σώματα, χαμηλότερη ανάρτηση κατά 1,5 εκατοστό, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS και το λογότυπο One of 2500.

Παράλληλα, υπάρχουν τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου Adelaide μεγέθους 18”, για να δημιουργείται αντίθεση. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα κόκκινα-μαύρα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τις κόκκινες ραφές, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων στα ίδια χρώματα και τα πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον, υπάρχουν και οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού κάτω από το καπό βρίσκεται ο TSI κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 207 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία το Volkswagen Polo GTI Edition 25 θα κυκλοφορήσει σε μόλις 2.500 κομμάτια. Για όποιον ενδιαφέρεται δυστυχώς δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά, αλλά ίσως να βρει κάποιο στην αγορά της Γερμανίας. Όσο για την τιμή; Στη γερμανική αγορά κοστολογείται στα 35.205€.