Επεκτείνεται η Λεωφόρος Κύμης έως την Εθνική Οδό

Επεκτείνεται η Λεωφόρος Κύμης έως την Εθνική Οδό

Μια είδηση που θα βοηθήσει αρκετά τις διαδρομές των οδηγών ήρθε από τον Υπουργό Μεταφορών, όπου με ειδική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου απελευθερώνεται η επέκταση και η ολοκλήρωση της λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Το έργο αποτελεί προτεραιότητα της περιφερειακής Αρχής, με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, να θέτει το ζήτημα στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών σε σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Μετά τη θετική εξέλιξη ο Γιώργος Καραμέρος δήλωσε “Το έργο αποτελεί βασική ανάγκη για τη βόρεια Αθήνα και πρέπει να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον. Η ολοκλήρωσή του πρόκειται να τερματίσει την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας και να μειώσει διάσπαρτους κυκλοφοριακούς φόρτους ανακουφίζοντας και αναβαθμίζοντας περιοχές όπως το Μαρούσι, το Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία το Χαλάνδρι, το Ψυχικό, τη Φιλοθέη, τη Μεταμόρφωση, την Λυκόβρυση και την Πεύκη”.

Σίγουρα η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης μέχρι και την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας είναι ένα έργο που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των βόρειων περιοχών της Αθήνας μειώνοντας τους χρόνους άλλα και τις αποστάσεις από τους προορισμούς που θα επιλέγουν οι οδηγοί. Εμείς απλά πιστεύουμε να υλοποιηθεί όσο πιο άμεσα γίνεται.