Το Mitsubishi Lancer EVO μπορεί να έχει σταματήσει να κυκλοφορεί εδώ και κάποια χρόνια, όμως πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες να βρει κάποιος ένα που να το θέλει και να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Αυτό έχει γίνει και με το Lancer EVO VI RSX του 2000, το όποιο είναι ένα από τα μόλις 30 που δημιουργήθηκαν και από τα 10 που είναι βαμμένο με το Satellite Silver χρώμα.

Ουσιαστικά βασίζεται στο Evo VI RS και το έχει δημιουργήσει η Ralliart της Αγγλίας. Διαθέτει καπό κατασκευασμένο από αλουμίνιο, όπως είναι και τα φτερά. Έχει πιο άκαμπτο κέλυφος, ενώ το βάρος του είναι 110 κιλά λιγότερα από όλα τα άλλα της ίδιας γενιάς. Το εσωτερικό είναι σε πάρα πολύ κατάσταση, αν σκεφτεί κάποιος πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο 22 χρονών, ενώ διαθέτει τα καθίσματα της Recaro.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 280 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 38 κιλά. Επιπλέον, έχουν γίνει κάποιες μετατροπές όπως η ανάρτηση της Proflex, οι 6πίστονες δαγκάνες των φρένων της AP Racing, η αναβαθμισμένη ECU, η εξάτμιση και οι ζάντες αλουμινίου της HKS.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει πως το αυτοκίνητο βρέθηκε στα χέρια ενός Ιάπωνα δικηγόρου το 2000 ως πρώτη αγορά και πουλήθηκε το 2017 στον ιδρυτή της Ralliart στη Βρετανία, Jon Kirkham, ο οποίος αποφάσισε να το βγάλει στο σφυρί. Το αυτοκίνητο έχει 85.295 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχει το βιβλίο με τα πλήρες service. Όσο για την τιμή; Ο Jon Kirkham ζητάει 45.000£ ή περίπου 54.000€ για να βρεθεί στα χέρια ενός νέου αγοραστή. Τι λέτε; Θα το αγοράζατε;