Τις περισσότερες φορές στους Αμερικάνους αρέσουν τα περίεργα, τα παράξενα, ακόμα και τα διαφορετικά. Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη, η Volkswagen σκέφτεται να προσφέρει στο αμερικάνικο κοινό, και όχι μόνο, το Beetle Pink Edition Concept. Ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό μας Beetle, το οποίο όμως δέχτηκε την ιδιαίτερη γυναικεία πινελιά, προσθέτοντας το ροζ χρώμα. Μπορεί σε κάποιους να θυμίζει το εγχείρημα που έκανε η Mitsubishi με την έκδοση Hello Kitty στο Space Star, και το οποίος παραδόξως πως, έκανε ικανοποιητικές πωλήσεις στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

volkswagen beetle pink edition 2Το γυναικείο κοινό αποτελεί τον επόμενο στόχο των εταιρειών της αυτοκίνησης, εφόσον παρατηρείται ότι στο αντρικό ό,τι αλλαγή και να γίνει το ενδιαφέρον πάντα θα στρέφεται στο μηχανικό κομμάτι. Αυτή είναι και η αιτία που η Volkswagen επένδυσε σε ένα ήδη υπάρχον μοντέλο και όχι σε νέα παραγωγή. Εξωτερικά το Beetle εκτός από το ροζ χρώμα αντισταθμίζεται με το γκρι περίβλημα στην πόρτα, στους καθρέπτες, καθώς και στους προφυλακτήρες, τους οποίους έχει δανειστεί από την έκδοση R – Line. Μπαίνοντας στο εσωτερικό, μπορεί κάποιος να πει ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο του Ροζ Πάνθηρα. Το ροζ δεσπόζει παντού, καθώς διακρίνεται αμέσως στις ραφές του τιμονιού και στον επιλογέα ταχυτήτων και στα πατάκια. Και εάν όλο αυτό δε φαντάζει αρκετό, να προσθέσουμε ότι οι ραφές των καθισμάτων είναι και αυτές ροζ, δημιουργώντας την ίδια αντίθεση με τον εξωτερικό χρωματισμό σε συνδυασμό με το γκρι.

Σε ό,τι αφορά στο μηχανικό κομμάτι, οι Γερμανοί δεν έχουν προβεί σε καμία βελτίωση, πλασάροντας τους γνωστούς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης των 1.800 και 2.000 κ.εκ. Ίσως αυτή η επιλογή να απογοητεύσει πολύ μεγάλο μέρος του κοινού, αφού οι περισσότεροι θα προτιμούσαν το γνωστό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.400 κ.εκ. με τη μέγιστη ισχύ των 125 ίππων. Ακόμα καλύτερη θα ήταν και η επιλογή ενός πετρελαιοκινητήρα, η οποία όμως θα ανέβαζε και την τιμή του αυτοκινήτου. Βέβαια το θέμα επιλογής των συγκεκριμένων κινητήρων έγινε με βάση αρχικά την αμερικανική και μετά την κινεζική αγορά, αφού πιθανολογείται ότι μόνο σε αυτές τις χώρες θα μπορέσει να πωληθεί τόσο άνετα σε αυτή τη χρωματική επιλογή. Αυτό που εμείς συμπεραίνουμε από την πολιτική της εταιρείας, είναι ότι το marketing σκέφτεται να προωθήσει το εν λόγω μοντέλο σε διαφορετικά τμήματα της αγοράς, ενώ φλερτάρουν έντονα με την ιδέα του να το χρησιμοποιήσουν περισσότερο σαν “αξεσουάρ μόδας”, παρά σα μέσο μετακίνησης. Όσο για τη συνέχεια; Ίδωμεν.