Το Toyota Starlet είναι ένα από τα αυτοκίνητα όπου μέχρι το 1999 είχε γράψει τη δική του ιστορία. Η Toyota όμως επειδή είχε καταλάβει τη ζήτηση που είχε το συγκεκριμένο μοντέλο δεν απογοήτευσε αυτούς που ήθελαν το κάτι παραπάνω. Η δημιουργία του Starlet Glanza για την εποχή του ήταν αυτό που μπορούσε να δώσει κάτι περισσότερο. Αν αναλογιστεί κανείς τους 140 ίππους σε συνδυασμό με τα 900 κιλά του βάρους του, το Glanza μπορούσε να απογειωθεί ειδικά όταν πειραζόταν παραπάνω.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν Starlet πολύ περιποιημένα παρά τα χρόνια τους. Ένα από αυτά βρίσκεται στην Ιαπωνία και μάλιστα ψάχνει αγοραστή. Το μόνο κακό που έχει για όσους ζουν εκεί και θέλουν να το αγοράσουν είναι ότι είναι δεξιοτίμονο. Κατά τα άλλα το μαύρο χρώμα που έχει, οι προβολείς ομίχλης, η πίσω διπλή αεροτομή, η εξάτμιση και οι ζάντες αλουμινίου θυμίζουν τα νιάτα μας, αφού άλλωστε και εδώ υπήρχαν αρκετά τέτοια μοντέλα, τα οποία ήταν πειραγμένα.

Το συγκεκριμένο εκτός ότι είναι πολύ προσεγμένο έχει μόλις 140.000 χιλιόμετρα στο μοτέρ που σημαίνει πως αντέχει ακόμα για πολλά χρονιά. Βέβαια, έχουν γίνει κάποιες αλλαγές όπως το διπλά ρυθμιζόμενο Turbo, ο σιγαστήρας της Apex, η βαλβίδα εκτόξευσης HKS και το φίλτρο αέρα, ενώ περιλαμβάνει ABS, αερόσακους, κεντρικό κλείδωμα, Ράδιο-CD της Alpine και σπορ ζάντες αλουμινίου μεγέθους 15”

Όσο για το κόστος; Το συγκεκριμένο Toyota Starlet Glanza κοστίζει 1.537.510¥ ή 11.600€. Αν υπάρχει κάποιος Έλληνας στην Ιαπωνία και το θέλει, εμείς θα του προτείναμε να το πάρει με κλειστά μάτια. Άλλωστε ως πρώην κάτοχοι Starlet γνωρίζουμε το πόσο αβίαστα και ακούραστα κατάπινε χιλιόμετρα χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.