Η Mitsubishi πριν σταματήσει την παραγωγή του Lancer Evolution X το 2016 είχε δημιουργήσει την τελευταία έκδοση με την ονομασία Evolution X Final Edition. Ένα από αυτά βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία και ψάχνει το νέο του ιδιοκτήτη. Συνολικά στην τελευταία έκδοση κατασκευάστηκαν μόλις 3.100 κομμάτια, τα οποία φυσικά έγιναν ανάρπαστα.

Το συγκεκριμένο Mitsubishi Lancer Evolution X Final Edition βρίσκεται στην HJA Group και στο κοντέρ υπάρχουν μόλις 4.525 χιλιόμετρα. Το χρώμα είναι λευκό και διαθέτει όλα τα γνήσια αξεσουάρ της Mitsubishi. Στο εξωτερικό υπάρχουν τα κομμάτια από ανθρακονήματα της Ralliart και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” της BBS. Στο εσωτερικό βλέπουμε τα μαύρα bucket δερμάτινα καθίσματα της Recaro με τις κόκκινες ραφές, ενώ υπάρχει το ηχοσύστημα της Pioneer και οι ξεχωριστοί μετρητές στη θέση του συνοδηγού στο ταμπλό.

Μηχανικά έχουν γίνει κάποιες αναβαθμίσεις όπως στην ECU. Έτσι ο κινητήρας χωρητικότητας των 2 λίτρων παράγει πλέον 395 ίππους, ενώ συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Επιπλέον, υπάρχει η εξάτμιση Tomie Expreme Ti και οι αναρτήσεις της Ohlins, οι οποίες είναι σχεδιασμένες και για οδήγηση στην πίστα.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να βιαστεί και φυσικά να κάνει ένα ταξίδι μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία για να το αποκτήσει, εκτός αν ζει ήδη εκεί. Όσο για την τιμή; Η εταιρεία το κοστολογεί στις 68.000£ ή 81.145€. Σίγουρα, η τιμή είναι ακριβότερη και από την αρχική, αλλά ένα τέτοιο αυτοκίνητο αξίζει και με το παραπάνω.