Το Volkswagen Golf είναι ένα από τα αυτοκίνητα που βελτιώνονται συνεχώς. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Golf R. Πριν από λίγο καιρό μια ομάδα εκπαιδευομένων της Volkswagen, σε συνεργασία με το τμήμα R της γερμανικής εταιρίας δημιούργησαν ένα μοναδικό Golf R, το οποίο θα το ήθελε ο καθένας από εμάς. Η πλήρης ονομασία του είναι Volkswagen Golf R Hurricane και είναι βαμμένο σε ένα ιδιαίτερο Eifel Green χρώμα, το οποίο συνδυάζεται με μαύρα γραφικά.

Το γνωστό σε όλους μας Golf R, με τις αλλαγές που έγιναν στο δίλιτρο Turbo κινητήρα αύξησε την ιπποδύναμη στους 519 ίππους, από 320 που ήταν, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 64,1 κιλά. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα, ενώ δεν ανακοινώθηκε το 0-100. Για να επιτευχθεί αυτό είχαμε τις αλλαγές στο μεγαλύτερο Turbo, στο νέο πρόγραμμα, στο νέο φίλτρο αέρα, στο μεγαλύτερο Intercooler και στη νέα εξάτμιση. Παράλληλα έχει μειωθεί το συνολικό βάρος κατά 200 κιλά, ενώ υπάρχει η ανάρτηση της Eibach και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” της MB-Design, με τα ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R.

Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση υπάρχουν τα πιο φαρδιά φτερά, ενώ το καπό, η οροφή, η πίσω αεροτομή και η πόρτα του πορτμπαγκάζ είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Τα LED φωτιστικά σώματα είναι έντονα βαμμένα, ενώ τα πίσω LED φωτιστικά σώματα ενώνονται από τη μια άκρη στην άλλη με μια λεπτή κόκκινη γραμμή. Για να σταματάει όπως πρέπει το συγκεκριμένο Golf R χρειάστηκε να τοποθετηθούν οι carbon κεραμικοί δίσκοι μπροστά από το Audi R8 και οι δίσκοι από το Audi S8 πίσω.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα πράσινα-μαύρα carbon bucket καθίσματα από Alcantara της Recaro, ενώ στο πίσω μέρος έχουν αντικατασταθεί με ένα roll cage αλλάζοντας εντελώς το εσωτερικό. Για όσους ενδιαφέρονται καλύτερα να ψάξουν για άλλη βελτίωση, αφού όπως είναι γνωστό τα αυτοκίνητα που δημιουργούνται από εκπαιδευόμενους δε μπαίνουν καν στην παραγωγή. Εμείς απλά ευχόμαστε αυτές οι επιδόσεις να υπάρχουν σε κάποιο μελλοντικό Golf R. Μέχρι τότε θα αρκεστείτε σε αυτό που υπάρχει.