Το Cybertruck της Tesla γνωρίζαμε εδώ και καιρό πως κάποια στιγμή θα γινόταν πραγματικότητα. Και να που έγινε. Η εταιρεία του Elon Mask παρουσία του ιδίου μάλιστα παρουσίασε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα με την ονομασία Cybertruck. Εξωτερικά μόνο αγροτικό δε θυμίζει, αφού όταν το βλέπει κανείς πιθανολογεί πως είναι κάποιο εξωγήινο όχημα. Ο ίδιος ο Elon Musk ανέφερε “Νομίζω ότι είναι το καλύτερο προϊόν μας. Το πιο μοναδικό αυτοκίνητο στο δρόμο. Το μέλλον πρέπει να μοιάζει με το μέλλον”.

Η εξωτερική εμφάνιση δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα, αφού φαίνεται πως πρόκειται για ένα κουτί με ρόδες. Παρόλα αυτά όμως το νέο μοντέλο είναι αλεξίσφαιρο, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει περιζήτητο σε χώρες της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από κράμα ανοξείδωτου χάλυβα, το οποίο αντέχει σε σφαίρες των 9 χιλιοστών, ενώ έχει μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία ακόμα από μια McLaren P1. Το μήκος του φτάνει τα 5,87 μέτρα, το συνολικό βάρος ξεπερνά τους τρεις τόνους, ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,34. Η ικανότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 4.990 κιλά, κερδίζοντας πολύ άνετα τον ανταγωνισμό.

Το εσωτερικό του Cybertruck είναι αρκετά φτωχό, το οποίο όμως διαθέτει μια οθόνη αφής μεγέθους 18,5” που κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, καθώς και μια οθόνη αφής μεγέθους 9,4”, για τους πίσω επιβάτες. Αίσθηση προκαλεί ότι δεν υπάρχει πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι, το οποίο είναι οβάλ, ενώ τα δερμάτινα καθίσματα ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Παράλληλα, υπάρχει το φίλτρο HEPA που καθαρίζει τον αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας, ενώ διατίθενται και το ηχοσύστημα με τα 15 ηχεία.

Από μηχανικής πλευράς διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 845 ίππους. Επιπλέον, θα υπάρχει και έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 600 ίππους, ενώ θα υπάρξει και μια πισωκίνητη έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα, η οποία όμως δεν αναμένεται πριν από το 2025. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,6”, ενώ το 0-400 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 11”. Η μέγιστη αυτονομία στην έκδοση με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες φτάνει τα 515 χιλιόμετρα. Στην έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 547 χιλιόμετρα, ενώ στην έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα φτάνει τα 402 χιλιόμετρα.

Με έναν ταχυφορτιστή η μπαταρία μέσα σε 15’ αποκτά αυτονομία 219 χιλιόμετρα στην έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, ενώ στην ισχυρή έκδοση με τους 845 ίππους φτάνει τα 206 χιλιόμετρα. Το νέο μοντέλο διαθέτει ρυθμιζόμενη αερανάρτηση και στους δύο άξονες, μπλοκέ διαφορικό εμπρός και το σύστημα Torque Vectoring στον πίσω άξονα, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 44,2 εκατοστά. Παράλληλα, υπάρχει και το σύστημα διεύθυνσης steer-by-wire, όπως και το σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Σίγουρα, το νέο Tesla Cybertruck είναι ένα διαφορετικό επαγγελματικό όχημα που όμως όπως φαίνεται μπορεί να κερδίσει την αγορά μόνο και μόνο λόγω τους σχήματος του. Φυσικά, η δύναμη του είναι τεράστια, ενώ η ασφάλεια του φτάνει στα επίπεδα των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Όσο για την τιμή; Το Tesla Cybertruck στην αμερικάνικη αγορά θα ξεκινά από τα 60.990$ για την έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα, από τα 79.990$ για την έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και από τα 99.990$ για την πιο ισχυρή έκδοση με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες. Τέλος, το Tesla Cybertruck προσφέρει εργοστασιακή εγγύηση 4 ετών ή 80.467 χιλιομέτρων, ενώ η μπαταρία έχει εγγύηση 8 ετών ή 241.402 χιλιομέτρων.