Ελεύθερα και πάλι τα team radio

ByXenofwntas

29/07/2016

Η FIA στη Formula 1, εδώ και καιρό είχε περιορίσει την επικοινωνία των οδηγών με τις ομάδες τους στο team radio κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τώρα πλέον, ακούγοντας τις αντιδράσεις, η FIA συμφώνησε να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που υπήρχαν στην επικοινωνία των οδηγών με τις ομάδες, με άμεση ισχύ από το Γερμανικό GP στον απόηχο των πρόσφατων επεισοδίων.

f1 team radio 1Η απόφαση πάρθηκε μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των 6 κορυφαίων ομάδων, του προέδρου της FIA Jean Todt, αλλά και του μεγάλου αφεντικού της F1, Bernie Ecclestone. Έτσι από το κυριακάτικο GP και μετά, η επικοινωνία μεταξύ οδηγών και ομάδων μέσω του team radio θα γίνεται ελεύθερα για ότι θέματα υπάρχουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο μοναδικός περιορισμός που τέθηκε είναι να μη μπορούν να επικοινωνήσουν κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού.

Η FIA εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, “Μετά από αίτηση των ομάδων και των εχόντων τα εμπορικά δικαιώματα, η FIA συμφώνησε να υιοθετήσει μια πιο φιλελεύθερη προσέγγιση στην ερμηνεία του άρθρου 27.1, ότι ο οδηγός πρέπει να οδηγεί μόνος το αυτοκίνητο και χωρίς βοήθεια. Με εξαίρεση την περίοδο μεταξύ έναρξης του γύρου σχηματισμού και την έναρξη του αγώνα, δε θα υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τα μηνύματα που οι ομάδες στέλνουν στους οδηγούς τους, είτε από το team radio, είτε από το pit board. Αυτή η προσέγγιση έχει ως στόχο την παροχή βελτιωμένου περιεχομένου για τους οπαδούς και τους θεατές, καθώς πλέον οι ομάδες θα υποχρεωθούν να παράσχουν στους έχοντες τα εμπορικά δικαιώματα απεριόριστη πρόσβαση στα μηνύματα μέσω team radio ανά πάσα στιγμή που τα αυτοκίνητά τους είναι έξω από το γκαράζ”.