Ακούγοντας κάποιος που γνωρίζει τα θέματα της αυτοκίνησης την έκφραση ST, το μυαλό του είναι βέβαιο πως θα πάει στο Ford Focus ST, αφού είναι το πιο φημισμένο ST που υπάρχει. Οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να ταράξουν τα δεδομένα στην κατηγορία των SUV, αφού είπαν να δυναμώσουν λίγο ακόμα το Edge.

Το μεγάλο SUV της Ford θα αποκτήσει μοντέλο με την ονομασία ST διευρύνοντας τη γκάμα του Edge. Οι αλλαγές εστιάζονται στη γρίλια, στο καπό, και στα φωτιστικά σώματα (LED προβολείς), το μαύρο πλαίσιο που τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος κάτω από το τζάμι του πορτμπαγκάζ και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”. Επιπλέον, διαθέτει νέα φρένα και νέες αναρτήσεις για καλύτερα κρατήματα και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός και στα συστήματα ασφαλείας καθώς το Edge προσφέρει Pre – Collision Assist, Forward Collision Warning, Lane Keep Assist και Blind Sport Monitoring. Στο εσωτερικό, τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν ενισχυμένη πρόσφυση, ενώ δεσπόζει το λογότυπο ST στο τιμόνι, τα καθίσματα και στα πλαϊνά.

Μηχανικά η Ford βελτίωσε τον κινητήρα, αφού κάτω από το καπό στην έκδοση ST θα κρύβεται ο αναβάθμισε τον κινητήρα, αφού πλέον ο EcoBoost Twin – Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 315 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 52,5 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 5,6”, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, με την κίνηση να περνάει και στους τέσσερις τροχούς.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πια θα είναι η τιμή του Ford Edge ST, αφού οι άνθρωποι της αμερικάνικης εταιρείας θέλουν να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Αν όμως αναλογιστούμε πως αντίστοιχα μοντέλα ξεπερνούν τις 50.000€, τότε το Edge αν δεν έρθει με ένα ανταγωνιστικό πακέτο, τότε δύσκολα θα επιτύχει σε μια αρκετά απαιτητική αγορά.