Ειδική έκδοση για το Subaru Levorg

Η Subaru αποκάλυψε μια ειδική έκδοση για το Levorg με την ονομασία Takuty Special Edition. Οι Ιάπωνες δημιούργησαν τη συγκριμένη έκδοση για να τιμήσουν τον πρωταθλητή Super GT του 2021 Takuto Iguchi, ο οποίος κέρδισε την κατηγορία GT300, με ένα ειδικά τροποποιημένο Subaru BRZ.

Στο συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει το λογότυπο STI, το άνοιγμα στο καπό για να αναπνέει καλύτερα, οι πλαϊνές ποδιές, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, υπάρχουν και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου της μεγέθους 19” της Enkei, οι οποίες συνδυάζονται με τα ελαστικά SP Sport Maxx 050+ της Dunlop.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα κόκκινα-μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, καθώς και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον, υπάρχουν οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα στον επιλογέα ταχυτήτων δίνοντας του μια άλλη αίσθηση. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 12,3” και η κάθετη οθόνη αφής μεγέθους 11,6”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει τη ζωή του οδηγού ακόμα πιο άνετη.

Από μηχανικής πλευράς το Levorg Takuty Special Edition θα τροφοδοτείται από τους δύο γνωστούς Boxer κινητήρες. Πρόκειται για τον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 177 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 30,5 κιλά, αλλά και τον κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 275 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 38,2 κιλά. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το Lineartronic κιβώτιο με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Το Subaru Levorg Takuty Special Edition θα διοχετευτεί μόνο στην ιαπωνική αγορά και μόλις σε 30 κομμάτια, όποτε είναι αυτονόητο πως θα γίνει ανάρπαστο. Όσο για τις τιμές η έκδοση με τον κινητήρα των 1,8 λίτρων ξεκινά από 4.961.000¥ ή 39.366€, ενώ η έκδοση με τον κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων ανεβαίνει στα 5.610.000¥ ή 44.516€.