Η Audi ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης του R8. Πρόκειται για το Audi R8 V10 Plus Coupe, το οποίο θα λάβει ένα πλήρες πακέτο αναβάθμισης με την ονομασία Performance. Το χρώμα που επιλέχθηκε είναι το Red Misano, ενώ το αεροδυναμικό πακέτο περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα, πίσω διαχύτη και μια μεγάλη αεροτομή για καλύτερα κρατήματα. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και διαστάσεις 245/30 μπροστά και 305/30 πίσω.

Η διάταξη ανάρτησης είναι τρισδιάστατη και τέλεια ρυθμισμένη για να συμπεριφέρεται όπως ακριβώς χρειάζεται στις διαδρομές. Οι κεραμικοί δίσκοι των φρένων που είναι τοποθετημένοι μπροστά και πίσω διαθέτουν μια πλάκα στήριξης από τιτάνιο, μειώνοντας το βάρος του οχήματος, ενώ αντιδρούν άψογα όταν απαιτηθεί ένα πολύ γρήγορο και απότομο φρενάρισμα.

Στο εσωτερικό προσφέρεται το τιμόνι Sport Contour, ενώ το δέρμα Alcantara, Fine Nappa και ο κόκκινος δείκτης του ρολογιού των 12 ωρών ξεχωρίζουν αμέσως. Στον εξοπλισμό υπάρχει το Audi Smartphone Interface, η κάμερα οπισθοπορείας και η σπορ εξάτμιση. Φυσικά, παρέχεται το Audi Connect Online και το πλήρως ψηφιακό Audi Virtual Cockpit.

Μηχανικά θα υπάρχει ο γνωστός V10 κινητήρας, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 610 ίππους και τη μέγιστη ροπή είναι 57,1 κιλά. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ/ώρα, κάτι που το κάνει στην κυριολεξία να πετάει. Δυστυχώς για όσους ενδιαφέρονται θα κυκλοφορήσουν μόλις 5 μονάδες και αυτές θα βρεθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν ενδιαφέρεστε θα πρέπει εκτός των εισιτηρίων για το νησί να υπολογίσετε και 198.000€ στο πορτοφόλι σας για την αγορά ενός από τα 5, που αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα.