Η Maserati χαιρετίζει την έναρξη του νέου έτους με δύο ειδικές εκδόσεις της Levante και της Ghibli με την ονομασία Sportivo Special Edition. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο διαφορετικές εκδόσεις που είναι η Sportivo και η Sportivo X. Τρεις θα είναι οι χρωματικές επιλογές για τους υποψήφιους αγοραστές και είναι οι Grigio Maratea, Blu Emozione και Nero Ribelle.

Η Maserati Levante V6 Sportivo Special Edition περιλαμβάνει πανοραμική ηλιοροφή, ζάντες αλουμινίου Efesto Dark Myron μεγέθους 20” και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα σπορ δερμάτινα καθίσματα που είναι και θερμαινόμενα, ενώ διαθέτουν και μνήμες διατηρώντας της ρυθμίσεις του κάθε οδηγού ξεχωριστά. Αντίθετα η έκδοση Sportivo X Special Edition περιλαμβάνει σπόϊλερ, αντιθαμβωτικά Matrix LED φωτιστικά σώματα και ματ ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”. Στο εσωτερικό υπάρχουν και εδώ τα μαύρα δερμάτινα και θερμαινόμενα σπορ καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, καθώς και το θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι.

Από την άλλη πλευρά η Maserati Ghibli Hybrid Sportivo Special Edition περιλαμβάνει το πακέτο Nerissimo και τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Στο εσωτερικό διαθέτει τα δερμάτινα και θερμαινόμενα σπορ καθίσματα καθώς και τα paddle shift πίσω από το τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων. Η Maserati Ghibli Hybrid Sportivo X Special Edition περιλαμβάνει τα Full-Matrix LED φωτιστικά σώματα, το ενεργό σύστημα ανάρτησης Skyhook και τις μαύρες γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου Titano μεγέθους 21”. Στο εσωτερικό και εδώ περιλαμβάνονται τα δερμάτινα και θερμαινόμενα σπορ καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, καθώς και το δερμάτινο και θερμαινόμενο τιμόνι ο ασύρματος φορτιστής και τα πεντάλ αλουμινίου.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα ταξίδι στη Μεγάλη Βρετανία, αφού οι συγκεκριμένες εκδόσεις θα είναι μόνο εκεί διαθέσιμες. Όσο για τις τιμές; Η Maserati Levante V6 Sportivo Special Edition κοστολογείται στις 69.975£ ή 78.627€, η Maserati Levante V6 Sportivo X Special Edition στις 80.800£ ή 90.790€, η Maserati Ghibli Hybrid Sportivo Special Edition στις 64.200£ ή 72.138€ και η Maserati Ghibli Hybrid Sportivo X Special Edition στις 72.950£ ή 81.969€.