Η Lexus γιορτάζει τα 10 χρόνια των επιτυχημένων μοντέλων GS F και RC F, με μια ειδική έκδοση για το καθένα προσπαθώντας να δελεάσει ακόμη περισσότερο το αγοραστικό κοινό. Η νέες εκδόσεις θα έχουν θα έχουν πολλά περισσότερα πράγματα από αυτές που βρίσκονται ήδη στην αγορά.

Η έκδοση GS F 10th Anniversary Edition θα προσφέρει έξτρα εξοπλισμό αξίας 5.000€, με την τελική τιμή να είναι 78.000€, ενώ η έκδοση RC F 10th Anniversary Edition, θα έχει επιπλέον εξοπλισμό 15.000€, με την τελική τιμή να φτάνει τα 70.000€. Για όποιον ενδιαφέρεται δυστυχώς δε θα είναι εύκολη η απόκτηση τους, αφού το Lexus RC F 10th Anniversary Edition θα κυκλοφορήσει σε 240 κομμάτια, ενώ το GS F 10th Anniversary Edition σε μόλις 100 κομμάτια. Και τα 340 αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα μόνο στην αμερικάνικη αγορά.

Και τα δύο μοντέλα θα έχουν ματ Gray Nebula χρώμα, ενώ θα διαθέτουν ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” της BBS, με ελαστικά Michelin Pilot Super Sports και φρένα με μπλε δαγκάνες της Brembo. Εσωτερικά θα υπάρχουν σπορ μπλε καθίσματα με άσπρες ραφές, ενώ το μπλε χρώμα θα υπάρχει στο τιμόνι, στον επιλογέα ταχυτήτων και στο ταμπλό με τον πίνακα οργάνων.

Μηχανικά και τα δύο μοντέλα θα τροφοδοτούνται από τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 467 ίππους και τη μέγιστη ροπή  να είναι 53,7 κιλά. Το σύστημα άμεσης έγχυσης D – 4S υψηλής πίεσης, χρησιμοποιεί μπεκ ψεκασμού καυσίμου και επιτρέπει την αναλογία συμπίεσης 12,3 : 1 για βελτιστοποιημένη έγχυση καυσίμου.

Ο μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων (VVT – iE) επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί στον κύκλο Atkinson σε φυσιολογικές ταχύτητες ή μπορεί να μεταβεί στον κύκλο Otto για υψηλότερα επίπεδα απόδοσης όταν επιταχύνει. Ανεξάρτητα από το είδος οδήγησης τα GS F και RC F αναγνωρίζονται πάντα χάρη σε ένα ειδικό σύστημα εξάτμισης, του οποίου ο ήχος είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Και στα δύο μοντέλα ο κινητήρας συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων Sport Direct Shift (SPDS), το οποίο προσφέρει ομαλές αλλαγές, άριστη οδηγική ικανότητα και γραμμική επιτάχυνση. Ο έλεγχος αλλαγής τεχνητής νοημοσύνης (G AI – S HIFT) της Lexus είναι ένας από τους λόγους, όπου το αυτοκίνητο συνδυάζεται τέλεια με το κιβώτιο ταχυτήτων. Κατά την οδήγηση στη λειτουργία Sport S, το σύστημα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα δύναμης G του οχήματος, για να παρακολουθεί τις αντιδράσεις του οδηγού προσαρμόζοντας τα σημεία αλλαγής ταχυτήτων.

Τρία είναι τα επίπεδα οδήγησης Normal, Sport S και Sport S +. Η λειτουργία Normal παρέχει την ομαλότερη και πιο ισορροπημένη ποιότητα οδήγησης, το SPORT S ρυθμίζει τα σημεία μετατόπισης του κιβωτίου ταχυτήτων για να προσφέρει μια πιο καλύτερη αίσθηση και βελτιωμένη επιτάχυνση, ενώ η λειτουργία Sport S + προχωράει ένα βήμα περισσότερο, ρυθμίζοντας τα τακάκια των φρένων, την υποβοήθηση του τιμονιού, το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) για μέγιστη απόδοση.

Μπορεί να μην είναι εύκολη η απόκτηση τους, αφού όπως αναφέραμε συνολικά και από τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν μόλις 340 κομμάτια, όμως είμαστε σίγουροι πως όποιος και να βρεθεί πίσω από το τιμόνι θα απολαύσει τόσο τη δύναμη, όσο την οδηγική συμπεριφορά και την ασφάλεια του οχήματος στο έπακρο.