Εύκολη νίκη του Verstappen στο Abu Dhabi GP

Ο Max Verstappen έφτασε σε μια ακόμη εύκολη νίκη στον τελευταίο αγώνα της φετινής χρονιάς για τη Formula 1. Με 19 νίκες σε 22 αγώνες ο Ολλανδός οδηγός γράφει ιστορία παίρνοντας και τυπικά το τρίτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 στην καριέρα του. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Charles Leclerc, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο George Russell. Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών τελικά τη δεύτερη θέση πήρε η Mercedes ουσιαστικά από τη λάθος στρατηγική της ιταλικής ομάδας.

Σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα ο Verstappen κρατήθηκε στην κορυφή παρά την πίεση του Charles Leclerc. Ο Norris πέρασε τον Russell ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, ενώ ο Leclerc Πίεζε όσο μπορούσε να περάσει τον Verstappen, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερε. Στον τρίτο γύρο ο Perez πέρασε τον Hamilton ανεβαίνοντας στην 9η θέση. Στον 5ο γύρο ο Norris πέρασε τον Piastri ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Στον 7ο γύρο ο Russell προσπάθησε να περάσει τον Piastri, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στον 8ο γύρο ο Russell τελικά βρέθηκε μπροστά από τον Piastri, ενώ ο Ricciardo μπήκε στα pit.

Στον 12ο γύρο ο Perez πέρασε τον Gasly ανεβαίνοντας στην 8η θέση, ενώ στον 13ο γύρο ο Alonso μπήκε στα pit και στον 14ο γύρο ο Piastri. Στον 15ο γύρο ακολούθησαν οι Norris και Russell, ενώ την ίδια ώρα ο Hamilton είχε μια μικρή επαφή με τον Gasly. Στον 16ο γύρο μπήκαν στα pit οι Hamilton και Ocon, ενώ ο Russell πέρασε τον Albon ανεβαίνοντας στην 9η θέση. Στον 17ο γύρο μπήκε στα pit ο Verstappen για να ακολουθήσει ένα γύρο μετά οι Leclerc, Perez και Gasly. Την ίδια ώρα ο Russell πέρασε τον Bottas ανεβαίνοντας στην 6η θέση.

Στον 19ο γύρο ο Verstappen πέρασε τον Sainz ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Στον 20ο γύρο Piastri πέρασε τον Bottas ανεβαίνοντας στην 8η θέση, ενώ λίγο μετά ακολούθησε ο Alonso ανεβαίνοντας στην 9η θέση. Στον 21ο γύρο ο Leclerc πέρασε τον Sainz ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, ενώ την ίδια ώρα ο Verstappen πέρασε τον Stroll ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση. Στον 22ο γύρο ο Russell πέρασε τον Sainz ανεβαίνοντας στην 5η θέση. Στον 23ο γύρο οι Tsunonda και Stroll μπήκαν στα pit, ενώ την ίδια ώρα ο Norris πέρασε τον Sainz ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση.

Στον 24ο γύρο ο Sainz μπήκε στα pit, ενώ ένα γύρο μετά ο Perez πέρασε τον Alonso ανεβαίνοντας στην 6η θέση. Στον 26ο γύρο ο Hamilton πέρασε τον Ricciardo ανεβαίνοντας στην 8η θέση, ενώ στον 28ο γύρο ο Perez πέρασε τον Piastri ανεβαίνοντας στην 5η θέση. Στον 33ο γύρο μπήκε στα pit ο Gasly για να ακολουθήσει στον 34ο γύρο ο Norris. Στον 35ο γύρο μπήκε στα pit ο Russell, ενώ στον 36ο γύρο ακολούθησαν οι Leclerc και Hamilton. Την ίδια ώρα ο Russell πέρασε τον Stroll ανεβαίνοντας στην 7η θέση.

Στον 37ο γύρο μπήκαν στα pit οι Piastri και Alonso, ενώ την ίδια ώρα ο Norris πέρασε τον Stroll ανεβαίνοντας στην 6η θέση και ο Hamilton τον Alonso ανεβαίνοντας στην 11η θέση. Στον 38ο γύρο ο Leclerc πέρασε τον Tsunonda ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση, ενώ ένα γύρο μετά πέρασε και ο Russell τον Tsunonda ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση. Στον 40ο γύρο ο Sainz πέρασε τον Ocon ανεβαίνοντας στην 9η θέση. Στον 43ο γύρο οι Perez και Stroll μπήκαν στα pit, ενώ την ίδια ώρα ο Hamilton πέρασε τον Ocon ανεβαίνοντας στην 10η θέση.

Στον 44ο γύρο ο Verstappen μπήκε στα pit, ενώ ο Perez πέρασε τον Tsunonda ανεβαίνοντας στην 5η θέση. Στον 46ο γύρο ο Alonso πέρασε τον Sainz ανεβαίνοντας στην 8η θέση, ενώ ένα γύρο μετά υπήρξε η επαφή του Norris με τον Perez. SΣτον 48ο γύρο ο Hamilton πέρασε τον Sainz ανεβαίνοντας στην 9η θέση, ενώ ο Perez πέρασε τον Norris ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση. Στον 49ο γύρο ο Piastri πέρασε τον Tsunonda ανεβαίνοντας στην 6η θέση. Στον 51ο γύρο  ο Perez δέχθηκε ποινή 5” για το συμβάν με τον Norris. Στον 54ο γύρο ο Perez πέρασε τον Russell ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Στον 57ο γύρο μπήκε στα pit ο Sainz, ενώ στον 58ο γύρο Perez πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση.

Έτσι φτάσαμε στην καρό σημαία όπου κατέκτησε ο Max Verstappen. Ο Sergio Perez τερμάτισε δεύτερος, αλλά η ποινή των 5” τον έριξε στην τέταρτη θέση, με τον Leclerc να παίρνει τη δεύτερη θέση και τον Russell την τρίτη. Στην τέταρτη θέση ήταν ο Perez, στην 5η ο Norris, ενώ την πρώτη 6άδα συμπλήρωσε ο Piastri. Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών τελικά τη δεύτερη θέση πήρε η Mercedes κερδίζοντας τη Ferrari. Μια ακόμη χρονιά κλείνει και νομίζουμε πως δικαιωματικά ανήκει στον Max Verstappen. Εμείς ελπίζουμε απλά του χρόνου να υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός για τον τίτλο.

Οι 10 πρώτοι του Abu Dhabi GP

ΘέσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Max VerstappenRed Bull Racing-Honda RBPT1:27:02.624
2.Charles LeclercFerrari+17.993
3.George RussellMercedes+20.328
4.Sergio PerezRed Bull Racing-Honda RBPT+21.453
5.Lando NorrisMcLaren-Mercedes+24.284
6.Oscar PiastriMcLaren-Mercedes+31.487
7.Fernando AlonsoAston Martin Aramco-Mercedes+39.512
8.Yuki TsunodaAlphaTauri-Honda RBPT+43.088
9.Lewis HamiltonMercedes+44.424
10.Lance StrollAston Martin Aramco-Mercedes+55.632

Η βαθμολογία της F1