Η αμερικάνικη Cadillac ανακοίνωσε πως δέχεται παραγγελίες για τις νέες ATS – V και CTS – V για την ευρωπαϊκή αγορά, με τις παραδώσεις να έχουν προσδιοριστεί για το Φθινόπωρο. Ο ερχομός της εν λόγω Cadillac στην Ευρώπη γίνεται για να καλύψει ένα ευρύτερο φάσμα αγοραστών με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας. Η βασική έκδοση της CTS – V είναι αυτή που προσφέρεται με όλες τις νέες τεχνολογίες και καθώς και μηχανικές βελτιώσεις. Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ διατίθενται με ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” και φρένα της Brembo.

cadillac ats-v 1Κάτω από το καπό κρύβεται ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας χωρητικότητας 6,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 649 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 87,1 κιλά. Το 0 – 100 ολοκληρώνεται μόλις σε 3,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 320 χλμ/ώρα. Η τιμή της για την ευρωπαϊκή αγορά ορίστηκε στα 98.500€.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η μικρότερη ATS – V, η οποία εφοδιάζεται από το V6 Twin – Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 464 ίππους και η μέγιστη ροπή είναι 61,4 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 3,9”, ενώ η τελική τιμή για την ευρωπαϊκή αγορά ορίστηκε στα 74.900€.