Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου και βελτιώσεων SEMA 2022 στις H.Π.Α., η Dodge παρουσιάζει το αναβαθμισμένο Charger Daytona SRT Concept, ένα πρωτότυπο που δίνει μια ιδέα για την πορεία που θέλει να ακολουθήσει η Αμερικανική μάρκα, στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Την περίοδο 1-4 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της διάσημης έκθεσης SEMA στο Las Vegas, η Dodge δίνει στο Αμερικανικό κοινό ακόμα ένα δείγμα της φιλοσοφίας της για τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Με όχημα το αναβαθμισμένο, αμιγώς ηλεκτρικό Dodge Charger Daytona SRT Concept, η έννοια Muscle Car αποκτά νέο νόημα. “Η έκθεση SEMA είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις γύρω από την κουλτούρα της δύναμης και των επιδόσεων. Η Dodge δεν κρύβει το γεγονός ότι εξελίσσει το νέας γενιάς Muscle Car, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό”, δήλωσε ο κ. Tim Kuniskis, CEO της Dodge. “Η τεχνολογία προχωρά προς τα εμπρός, το ίδιο και οι βελτιωτές. Εδώ δείχνουμε πως η παλιά σχολή των Muscle Car περνά στο εξηλεκτρισμένο μέλλον”.

Το πρωτότυπο Dodge Charger Daytona SRT Concept έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Dodge Speed Week τον περασμένο Αύγουστο και τώρα περνά σε ένα νέο, ακόμα πιο δυναμικό επίπεδο. Το μοντέλο που παρουσιάζεται στη SEMA μπορεί να εφοδιαστεί με δύο διαφορετικά ηλεκτρικά συστήματα 400 Volt, απόδοσης 340 kW (456 ίππων) ή 440 kW (590 ίππων). Με τα σχετικά κιτ αναβάθμισης που θα είναι διαθέσιμα, ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ακόμα πιο ισχυρό το αυτοκίνητο του, φτάνοντας έως και τους 670 ίππους (500kW) σύμφωνα και με τον παρακάτω πίνακα:

  • Συστήματα 400V
  • βασική έκδοση 340 (kW) – (455 ίππους).
  • eStage 1 – 370 kW (495 ίπποι).
  • eStage 2 – 400 kW (535 ίπποι).
  • βασική έκδοση 440 (kW) – (590 ίπποι).
  • eStage 1 – 470 kW (630 ίπποι).
  • eStage 2 – 500 kW (670 ίπποι).

Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού το ηλεκτρικό Charger θα μπορεί να αναβαθμιστεί με το ηλεκτρικό σύστημα Banshee των 800 Volt και επίπεδα απόδοσης που θα βρίσκονται σε άλλη εντελώς κλίμακα. H Dodge αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πανίσχυρο Banshee 800 Volt στο προσεχές μέλλον. Στο πλαίσιο της SEMA 2022, το κοινό δεν θα έχει απλά την ευκαιρία να απολαύσει το αναβαθμισμένο Charger Daytona SRT Concept, αλλά και να συμμετέχει στην ψηφοφορία για την εξέλιξη του πατενταρισμένου συστήματος Fratzonic Chambered Exhaust, του πρώτου παγκοσμίως συστήματος εξαγωγής για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.