Δημοπρατήθηκε η πρώτη Toyota GR Corolla Morizo Edition

Στα τελειώματα του Οκτωβρίου η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία της Toyota στην Αμερική έβγαλε σε δημοπρασία την πρώτη GR Corolla Morizo Edition για φιλανθρωπικό σκοπό. Το αποτέλεσμα ήταν το εντυπωσιακό μοντέλο να φτάσει τα 98.500$. Η διαδικασία κράτησε από τις 18 έως τις 25 Οκτωβρίου, με τη μεγαλύτερη προσφορά να φτάνει τα 98.500$. Το αυτοκίνητο διαθέτει το ταμπελάκι 001 σύμφωνα με την αρίθμηση του από τα 200 συνολικά που κυκλοφόρησαν.

Εκτός όμως από την αγορά του αυτοκινήτου, από διάφορες άλλες δωρεές το συνολικό ποσό της φιλανθρωπίας έφτασε τα 150.000$. Το ποσό θα διατεθεί σε σχολεία της περιφέρειας El Monte City, για να γίνουν οφθαλμικές εξετάσεις και να δοθούν γυαλιά χωρίς χρέωση σε μαθητές από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα σε όλη την Αμερική. Φυσικά, όπως αναμενόταν τα βλέμματα στην αντιπροσωπεία ήταν στραμμένα στην GR Corolla Morizio Edition.

Για όσους δε θυμούνται η Toyota GR Corolla Morizo Edition τροφοδοτείται από τον 3κύλινδρο Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 40,7 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Μπορεί η Toyota GR Corolla Morizo Edition να είναι ένα από τα αυτοκίνητα που λείπει από την ευρωπαϊκή αγορά, αφού η Corolla στην Ευρώπη εκτός από γνωστή είναι και περιζήτητη ιδίως για τέτοιες γρήγορες εκδόσεις. Παρόλα αυτά όσοι την έχουν αποκτήσει εκτός Ευρώπης είμαστε σίγουροι πως την απολαμβάνουν και με το παραπάνω, όπως θα την απολαύσει και ο άνθρωπος που δαπάνησε τα 98.500$ για να έχει στα χέρια του ένα συλλεκτικό μοντέλο.