Το 41ο Rally Φθιώτιδος θα είναι φέτος διεθνές. Θα διεξαχθεί το τριήμερο 28-30 Ιουνίου σε ασφάλτινη επιφάνεια από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων, τον Δήμο Δελφών και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Ο αγώνας θα προσμετρά σε έναν θεσμό με διεθνές κύρος, το Tour European Rally, γνωστότερο ως TER, αποτελώντας τον τέταρτο γύρο του και αναμένεται να προσελκύσει πληρώματα από το εξωτερικό. Παράλληλα, θα προσμετρά στον αντίστοιχο θεσμό του πρωταθλήματος για Ιστορικά Αυτοκίνητα, το TER Historic.

Το 41ο Rally Φθιώτιδος 2024 αποτελεί επίσης τον δεύτερο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Rally Ασφάλτου, ενώ μετρά ακόμη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Ιστορικών Αυτοκινήτων (συντελεστής 2), στο Κύπελλο Αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και στο Κύπελλο Ασφάλτου Ιστορικών Αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές.

O Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του 41ου Rally Φθιώτιδος 2024 θα λάβει χώρα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας την Παρασκευή 28 Ιουνίου από τις 12:00 έως τις 16:00. H πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στις 20:30 στον χώρο των Προπυλαίων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, όπου μπορούν οι θεατές να θαυμάσουν από κοντά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τους πρωταγωνιστές του θεσμού. Για άλλη μια χρονιά, ο χώρος του Service Park θα φιλοξενηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου η Γραμματεία και το κέντρο του αγώνα, χώρος που στεγάζει τις εγκαταστάσεις του Rally Acropolis, τα τελευταία χρόνια.

Το αγωνιστικό κομμάτι θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Ιουνίου με τη διοργάνωση προαιρετικού shakedown από τις 14:00 έως τις 17:00. Σε μια Ειδική Διαδρομή αντιπροσωπευτική του αγώνα, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να ρυθμίσουν τα αγωνιστικά τους για τις ιδιαίτερες συνθήκες της ασφάλτου της περιοχής και οι θεατές να πάρουν μια πρώτη δόση αγωνιστικών περασμάτων.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, “τελειώνουν τα ψέματα” και αρχίζει η μάχη με τα χρονόμετρα. Τα αγωνιστικά θα αναχωρήσουν το πρωί από το Service Park με τα πληρώματα να αναμετρώνται σε δύο Ειδικές Διαδρομές που δεν έχουν διεξαχθεί ποτέ στο παρελθόν. Εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα η “Μοσχοκαρυά”, της οποίας τμήμα αποτελεί η θρυλική “Ανάβαση Μοσχοκαρυάς”, με μήκος 14,79 χιλιόμετρα με την Ειδική Διαδρομή “Υπάτη” στους πρόποδες της Οίτης, μήκους 13,07 χιλιομέτρων να ακολουθεί πριν οι συμμετέχοντες επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Έπειτα από ανασυγκρότηση και 30λεπτο service, θα επαναλάβουν τις Ειδικές Διαδρομές “Μοσχοκαρυά ΙΙ” και “Υπάτη ΙΙ” με το πρώτο αυτοκίνητο να τερματίζει την πρώτη ημέρα του αγώνα στις 15:12 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου θα στεγάζεται και το Parc Ferme. Το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου και ώρα 09:00, τα πληρώματα θα εκκινήσουν το δεύτερο και μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας με τις Ειδικές Διαδρομές της ημέρας να είναι γνωστές από το Rally Φθιώτιδος του 2023.

Πρώτη Ειδική Διαδρομή της ημέρας και 5η του αγώνα, η “Μπράλος-Παύλιανη”, με μήκος 30,35 χιλιόμετρα που είναι και η μεγαλύτερη του Rally. Ακολουθεί η Ειδική Διαδρομή “Καλοσκοπή”, μήκους 10,92 χιλιομέτρων, με τα αγωνιστικά να επιστρέφουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για το προγραμματισμένο 30λεπτο service, λίγο μετά τις 11:00.

Ο αγώνας συνεχίζεται με το δεύτερο πέρασμα από τις Ειδικές Διαδρομές “Μπράλος-Παύλιανη ΙΙ” και “Καλοσκοπή II”, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα 138,26 αγωνιστικά χιλιόμετρα, επί συνόλου 428,32 συνολικών χιλιομέτρων του αγώνα και τα πληρώματα να τερματίσουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας λίγο μετά τις 14:30. Η απονομή των επάθλων για τους νικητές, όλων των θεσμών στους οποίους προσμετρά ο αγώνας, θα γίνει στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, μία ώρα μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου.

Όλες οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στις επίσημες σελίδες του αγώνα:

Ιστοσελίδα αγώνα: https://www.alal.gr/rally-fthiotidos-2024-gr/

Facebook: https://www.facebook.com/rallyfthiotidos

Instagram: https://www.instagram.com/rally_fthiotidos/