Όταν ανέβηκαν στο διαδίκτυο τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2022 πολλοί από αυτούς που είχαν τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία παραξενεύτηκαν βλέποντας το χαρτί της πληρωμής με τον QR Code. Οι περισσότεροι έτρεξαν στους λογιστές για να δουν τι συμβαίνει. Στη χώρα μας λέμε κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η ΑΑΔΕ έδωσε τη λύση για τα οχήματα αυτά, αφού έβγαλε νέα οδηγία που λέει ότι όσοι έχουν τα οχήματα τους σε ακινησία να τα αγνοήσουν. Πιο συγκεκριμένα πάνω στο ειδοποιητήριο των Τελών Κυκλοφορίας 2022 κάνοντας εκτύπωση αναγράφεται “Εάν έχετε δηλώσει το όχημά σας εμπρόθεσμα σε ακινησία, αγνοήστε το παρόν ειδοποιητήριο. Το ειδοποιητήριο αναρτάται για να το χρησιμοποιήσετε, μόνο εάν επιθυμείτε την άρση της ακινησίας”.

Έστω και αργά δόθηκε λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Φυσικά, καλό θα ήταν εξ αρχής να μη γινόταν αυτό και να φτάναμε λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία πληρωμής για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2022 να δοθεί λύση. Τέλος, εννοείται πως για τα συγκεκριμένα οχήματα ο φόρος δεν έχει βεβαιωθεί και δεν επρόκειτο να υπάρξει κανένα πρόστιμο ή ανάρτηση ποσού πληρωμής όταν λήξει η προθεσμία πληρωμής.