Από σήμερα όποιος θέλει θα μπορεί να έχει διαθέσιμα στο κινητό του τηλέφωνο, μέσω της εφαρμογής Wallet από το gov.gr, σε ψηφιακή μορφή το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητα του, χωρίς πλέον να είναι υποχρεωμένος να έχει τα χαρτιά μαζί του. Για να γίνει αυτό το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσει τη εφαρμογή μέσω App Store ή Google Play και να εισέλθει είτε με τους κωδικούς του Taxisnet, είτε με αυτούς του e-banking.

Βέβαια, πριν από αυτό πρέπει να υπάρχουν κωδικοί Taxisnet και να είναι ταυτοποιημένο το κινητό τηλέφωνο στο ΕMEπ. Αξίζει να σημειωθεί πως η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για την ελληνική επικράτεια και δεν ισχύει στο εξωτερικό. Επιπλέον, η αποθήκευση του ψηφιακού διπλώματος και της ψηφιακής ταυτότητας μπορεί να γίνει μόνο από μία κινητή συσκευή φυσικού προσώπου.

Σίγουρα, με αυτό τον τρόπο δε θα έχουν δικαιολογία οι λεγόμενοι “ξεχασιάρηδες” σε οποιονδήποτε έλεγχο γίνει από αστυνομικά όργανα, αφού πλέον δε θα υπάρχει δικαιολογία ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους. Παράλληλα θυμίζουμε πως τα χαρτιά για όσους δε θέλουν την ψηφιακή μορφή εγγράφων ισχύουν κανονικά. Τέλος, εν καιρώ αναμένεται να γίνει το ίδιο και για το ΚΤΕΟ, αλλά και την ασφάλεια του αυτοκινήτου.