Το νέο Πρωτάθλημα της F1 που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2016, όπως όλοι γνωρίζουμε θα έχει μια καινούργια αμερικάνικη ομάδα την Haas. Φαίνεται πως η Haas ήταν η αρχή για να γλυκαθούν οι Αμερικάνοι και να στρέψουν και πάλι το ενδιαφέρον τους στην F1. Όπως όλα δείχνουν γίνονται ήδη κινήσεις και για δεύτερη αμερικάνικη ομάδα που θα συμμετέχει από τη νέα σεζόν στο Πρωτάθλημα.

f1 hellmund 2Στην αρχή όλοι πίστεψαν για νέα είσοδο φτάνοντας τον αριθμό των μονοθεσίων σε 24, αλλά τελικά όπως φαίνεται θα μείνουν 22, αφού ο επενδυτής θέλει να αγοράσει μια ήδη έτοιμη ομάδα και όχι να επενδύσει σε μια κατάσταση από το 0. Ο Tavo Hellmund μαζί με το James Carney βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με ομάδες της F1, με σκοπό την αγορά κάποιας από αυτές που συμμετέχουν. Αν και καμία πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ο Hellmund και ο Carney είναι πιθανόν να αγοράσουν την Manor Marussia.

Σίγουρα οι δύο άντρες είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν αρκετά χρήματα για να εισέλθουν στο χώρο της F1, με μια ομάδα που θα τους κάνει ακόμα πιο διάσημους στο χώρο του αθλήματος. Το αν θα το καταφέρουν να αγοράσουν μια ομάδα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το μόνο σίγουρο είναι πως δε θέλουμε να δούμε μια ακόμα ομάδα που να χρεοκοπήσει και μετά να ψάχνει εκ νέου αγοραστές για να βρει τρόπους για το πώς θα σωθεί.