Η κοινότητα της Formula 1 θέλοντας να βοηθήσει τις κοινότητες που έχουν ήδη πληγωθεί από τις τεράστιες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που υπάρχουν στην Ιταλία, αλλά και να αποτίσει ένα φόρο τιμής τόσο στους 5 ανθρώπους που έχουν χαθεί μέχρι στιγμής, όσο και στα σωστικά συνεργεία που παλεύουν αυτή τη στιγμή για να σώσουν άλλους ανθρώπους κινδυνεύουν προχώρησε στην απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα που ερχόταν το τριήμερο την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 19, 20 και 21 Μαΐου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της FIA, οι αρμόδιοι Υπουργοί της Ιταλίας, του Προέδρου της Λέσχης Αυτοκινήτων της Ιταλίας, του Προέδρου της Περιφέρειας Emilia-Romagna, του Δημάρχου της πόλης και του διοργανωτή. Όλοι μαζί ομόφωνα αποφάσισαν να μην προχωρήσει η διεξαγωγή ολόκληρου του τριημέρου. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη επειδή δεν είναι δυνατή η ασφαλής διεξαγωγή της εκδήλωσης για τους φιλάθλους, τις ομάδες και το προσωπικό δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πόλεις της περιοχής.

Ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, δήλωσε “Είναι τόσο μεγάλη η τραγωδία να βλέπω τι συνέβη στην Imola και την Emilia-Romagna, την πόλη και την περιοχή στην οποία μεγάλωσα και οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειες και τις κοινότητες που επλήγησαν. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου για τις απίστευτες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όσους χρειάζονται βοήθεια και να ανακουφίσουν την κατάσταση. Είναι ήρωες και ολόκληρη η Ιταλία είναι περήφανη γι’ αυτούς. Η απόφαση που ελήφθη είναι η σωστή για όλους μας, καθώς πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να μην δημιουργήσουμε επιπλέον βάρος για τις αρχές, ενώ αντιμετωπίζουν αυτή την πολύ απαίσια κατάσταση”.

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem δήλωσε “Οι σκέψεις μου και ολόκληρης της οικογένειας της FIA είναι με εκείνους που επηρεάζονται από την τρομερή κατάσταση στην περιοχή της Emilia Romagna. Η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων και οι προσπάθειες ανάκαμψης είναι η κορυφαία προτεραιότητα αυτή τη στιγμή”..