Ο οδηγός της Sauber, Pascal Wehrlein, θα χάσει το pre – season test που ξεκινά στη Βαρκελώνη στα τέλη του Φεβρουαρίου εξαιτίας του προβλήματος στην πλάτη, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου την Παρασκευή. “Πρέπει να παρακάμψω την πρώτη δοκιμή του χειμώνα, κατόπιν ιατρικής συμβουλής, εξαιτίας του ζητήματος στην πλάτη. Αισθάνομαι άσχημα για την ομάδα, αλλά θα επανέλθουμε πιο δυνατοί”, ανέφερε ο 22χρονος στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Wehrlein τραυματίστηκε στην πρεμιέρα του στο Race of Champions στο Μαϊάμι τον περασμένο μήνα, όταν ανετράπη το Polaris Slingshot που οδηγούσε. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνεπιβάτης του αποχώρησαν από το σημείο του ατυχήματος, αλλά ο Γερμανός ακολούθησε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων.

Η τροφοδοτούμενη από κινητήρες της Ferrari, Sauber,  πρόκειται να παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο τη Δευτέρα, μια εβδομάδα πριν από τις δοκιμές που ξεκινούν στο Circuit de Catalunya της Βαρκελώνης. Πληροφορίες στην Ιταλία θέλουν τον τρίτο οδηγό της Ferrari, Antonio Giovinazzi, να παίρνει τη θέση του Γερμανού στις δοκιμές μαζί με τον Σουηδό,  Marcus Ericsson.