Ο Daniel Ricciardo ενσωματώθηκε στην Red Bull το 2014, όταν η κυριαρχία της στη Formula 1 έδωσε τη θέση της στη Mercedes. Από τότε ο Αυστραλός με το πλατύ χαμόγελο ήταν εκείνος που προσπαθούσε να ακολουθήσει το ρυθμό, ένας ρόλος που έφερε βαρέως, αφού  δεν είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό στη διάθεσή του προκειμένου να κατακτήσει αυτό που ήθελε.

f1 ricciardo 3Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Ricciardo έκανε μια αναδρομή στη δυσαρέσκεια που υπήρχε νωρίτερα αυτό το έτος αναφέροντας “Μετά το Μονακό έκανα ορισμένα σχόλια ότι είμαι 27 ετών και δεν έχω τίποτα. Νομίζω ότι αυτό ήταν απλά λόγο ανταγωνισμού και η επιθυμία που εξωτερικεύτηκε. Την ίδια στιγμή βλέπω κάποια άλλα παιδιά και δεν έχουν… Ο Alonso κέρδισε δύο παγκόσμιους τίτλους στη σειρά και 10 χρόνια τώρα τίποτα, οπότε δεν είμαι ο μόνος σε αυτή τη θέση. Αυτό όμως δε με ρίχνει στο τί πιστεύω ότι είμαι ικανός να κάνω”.

Ο Ricciardo αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ένας οδηγός αγώνων περιορίζεται από το αυτοκίνητο αλλά και το πακέτο που η ομάδα έχει στη διάθεσή της σε όλες τις εποχές. Και κατά τα τελευταία τρία χρόνια, η Mercedes δεν έχει πραγματικά κανένα αντίπαλο. Ενώ, εκφράζοντας και ένα παράπονο ο οδηγός της Red Bull, συνεχίζει “Μια μέρα μπορεί να τερματίσω πέμπτος, αλλά να νιώθω ότι οδήγησα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Όμως αυτό δε δηλώνει τίποτα, η θέση είναι η μόνη απόδειξη”.

f1 ricciardo 2“Μερικές φορές κάποιο κομμάτι του εαυτού μου επιθυμεί να έκανα ένα διαφορετικό άθλημα, μέσω του οποίου θα μπορούσα να δείξω ποιες πραγματικά είναι οι ικανότητές μου, όπως για παράδειγμα στο τένις, όπου δεν υπάρχει πραγματικά καμία δικαιολογία. Είναι μια ρακέτα και μια μπάλα, τόσο απλά. Υπάρχουν στιγμές που έχω απογοητευτεί με την F1 επειδή είναι τόσο περίπλοκη. Αλλά προφανώς έχω επιλέξει αυτό το άθλημα. Αυτή είναι η ζωή μου και ειλικρινά αγαπώ αυτό που κάνω. Συνειδητοποιώ ότι απλώς θα πρέπει να ξεπεράσω μερικές καταιγίδες στη διαδρομή μου, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω, ότι αν μείνω προσηλωμένος στο στόχο μου, θα το πετύχω”.

Μπορεί οι περισσότεροι, απολαμβάνοντας κάθε Κυριακή τη Formula, να μη βάζουμε με το νου μας πόση δυσκολία κρύβει όλο αυτό. Στο άκουσμα των κιλών που χάνουν οι οδηγοί στην ολοκλήρωση του αγώνα, σίγουρα ανατριχιάζουμε, αντιλαμβανόμενοι τη σωματική κούραση. Η άσκηση που απαιτείται προκειμένου να διατηρούνται σε φόρμα, στο απαραίτητο σωματικό βάρος, αλλά ταυτόχρονα και στην ανάλογη πνευματική διαύγεια σίγουρα αποτελεί ένα μαραθώνιο προετοιμασίας. Μέσα από μια απλή συνέντευξή του ο Αυστραλός, που ποτέ δε χάνει το χαμόγελό του, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι όλο αυτό που γίνεται είναι κάτι παραπάνω από ένας άθλος και το να τερματίσει κάποιος, χωρίς να ανέβει στο Podium, αποτελεί επιβράβευση του ίδιου τού εαυτού.