Η Dacia στην προσπάθεια της να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις του Duster δημιούργησε μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής με την ονομασία Black Collector Edition. Ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό μοντέλο που είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα και περιλαμβάνει ράγες οροφής. Επιπλέον, υπάρχουν και οι κίτρινες λεπτομέρειες στους καθρέπτες.

Στο εσωτερικό υπάρχει το σύστημα Keyless Entry, αυτόματος κλιματισμός, τέσσερις περιμετρικές κάμερες, οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, Apple CarPlay, Android Auto και ηχοσύστημα της Focal. Επιπλέον, στο άνοιγμα της πόρτας αναγράφεται ο αριθμός του κάθε επετειακού μοντέλου, το οποίο το κάνει να ξεχωρίζει.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός κινητήρας TCe χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 11,1”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 191 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 7,2 χλμ/100χλμ, ενώ η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Το Dacia Duster σίγουρα έχει εξελιχθεί και πλέον με τη Renault να προσφέρει τους ίδιους κινητήρες στη Dacia φαίνεται ότι η ρουμάνικη εταιρεία μπορεί να ανέβει επίπεδα. Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να βιαστεί γιατί θα κυκλοφορήσουν μόλις 500 κομμάτια. Όσο για την τιμή; Στη Γαλλία αναμένεται να φτάνει περίπου στα 18.000€.