Πριν λίγο καιρό αναλύσαμε πλήρως το γρηγορότερο μοντέλο της Cadillac, το CTS – V (Cadillac CTS – V). Όπως είδαμε, πρόκειται για το V8 κινητήρα, χωρητικότητας 6,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 640 ίππους. Τί γίνεται όμως εάν ένα τέτοιο αυτοκίνητο πέσει στα χέρια του John Hennessey; Όσοι γνωρίζουν, αλλά και όσοι θέλουν να μάθουν, πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της Hennessey Performance Engineering. Όποιο αυτοκίνητο και εάν βρεθεί στα σχέδιά του, αυτόματα μετατρέπεται σε κόσμημα, όχι από τα συνηθισμένα, αλλά από αυτά των τρελαμένων με την αυτοκίνηση.

cadillac cts-v hennessey 2Ο Αμερικάνος ιδιοκτήτης δήλωσε πως οι 640 ίπποι του CTS – V είναι απλά μια καλή αρχή. Και εάν αυτή η δήλωσή του μας ξενίζει, ο Hennessey έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις, αφού σκοπεύει να βελτιώσει το αμάξωμα με νέα πιστόνια, νέες ράβδους, μια ισχυρότερη μανιβέλα, υψηλής ροής κεφαλές, αναβαθμισμένα μπεκ και φυσικά ένα νέο ζευγάρι υπερσυμπιεστών. Όλα αυτά, ούτε λίγο, ούτε πολύ θα φτάσουν τη μέγιστη ιπποδύναμη στους 1.000 ίππους. Φυσικά απαραίτητο στοιχείο είναι τα carbon κεραμικά φρένα, ενώ θα υπάρξουν μεγαλύτερες ζάντες και φαρδύτερα ελαστικά.

Η τελική ταχύτητα της “πειραγμένης” Cadillac αναμένεται να φτάσει τα 386,2 χλμ/ώρα. Για τους ελληνικούς δρόμους αυτή είναι αδιανόητη ταχύτητα, όπως φυσικά και η έλευσή της. Όσοι νιώσατε σκίρτημα στο διάβασμα των επιδόσεων και των χαρακτηριστικών της, καλό θα είναι να σκεφτείτε κάτι άλλο, αφού ούτε γνωρίζουμε πόσα κομμάτια θα κατασκευαστούν, αλλά ούτε και την τιμή της. Είμαστε σίγουροι όμως πως όλοι, έστω και για λίγο θα ήθελαν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι ή έστω να υπάρξουν αυτήκοοι μάρτυρες μιας CTS – V με 1.000 ίππους.