Η BYD, ο κορυφαίος κατασκευαστής Οχημάτων Νέας Ενέργειας στον κόσμο, επεκτείνει το ευρωπαϊκό της χαρτοφυλάκιο με το αμιγώς ηλεκτρικό BYD Seal U. Το ευέλικτο, προσανατολισμένο στο μέλλον SUV για την κατηγορία D, με το γράμμα U στην ονομασία του να αναφέρεται στο “Utility”, είναι το απόλυτο οικογενειακό αυτοκίνητο διαθέτοντας μια ευρύχωρη, πρακτική και άνετη καμπίνα επιβατών, σε συνδυασμό με κομψή αισθητική, πολυτέλεια και κορυφαίο στάνταρ εξοπλισμό.

Επιπλέον, το Seal U προσφέρει υλικά υψηλής ποιότητας και προηγμένη τεχνολογία όσον αφορά στην ασφάλεια, τη συνδεσιμότητα και την ευεξία των επιβατών στο εσωτερικό. Παράλληλα, η αυτονομία που φτάνει έως και τα 500 χιλιόμετρα (WLTP) εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερες διαδρομές με μία μόνο φόρτιση. Το BYD Seal U είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με τις παραδόσεις να ξεκινούν άμεσα στην Ελλάδα.

Μετά το BYD Seal και το BYD Dolphin, το BYD Seal U είναι το επόμενο μέλος της σειράς Ocean της BYD, το οποίο υιοθετεί τη σχεδιαστική ταυτότητα “Ocean Aesthetics” της μάρκας. Το SUV χαρακτηρίζεται από το ελκυστικό σε σχήμα Χ εμπρός μέρος, το οποίο τονίζεται από τον στρογγυλεμένο και κυρτό σχεδιασμό. Τα φωτιστικά σώματα, σε σχήμα U, ταιριάζουν άψογα στο καπό, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή και ξεχωριστή ταυτότητα αποκλειστικά για τη σειρά Ocean, ενώ οι διπλοί λαμπτήρες ενισχύουν περαιτέρω την υψηλής τεχνολογίας εμφάνισή του.

Οι ρέουσες γραμμές και οι ισορροπημένες αναλογίες συνεχίζονται στο πλάι, όπου το χαρακτηριστικό “νεύρο” εκτείνεται από τους εμπρός προβολείς μέχρι τα πίσω φώτα. Η πλαϊνή όψη κοσμείται από ζάντες αλουμινίου 19”, με επιμελώς γυαλισμένες μαύρες ακτίνες και γυαλιστερό φινίρισμα. Η σχεδίαση του πίσω μέρους, που ενισχύει την αίσθηση πλάτους, συμπληρώνει την κυρτή αισθητική προσέγγιση του εμπρός μέρους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας αρμονικής σιλουέτας με σωστά ζυγισμένες αναλογίες. Ο πίσω προφυλακτήρας τονίζεται από μαύρες και ασημί λεπτομέρειες, ενώ η σχεδίαση του διαφανούς πίσω φωτιστικού LED αντλεί έμπνευση από τις σταγόνες νερού, παραπέμποντας στη σχεδιαστική ταυτότητα “Ocean Aesthetics” της εταιρείας.

Το εσωτερικό του SEAL U αποπνέει μια premium αίσθηση με ένα καλαίσθητο μείγμα μοντέρνου και κομψού σχεδιασμού, απαλές στην αφή επιφάνειες, φινίρισμα υψηλής ποιότητας και πολύχρωμο ατμοσφαιρικό φωτισμό. Τα καθίσματα, καθώς και τμήματα του ταμπλό, των πάνελ των θυρών και της κεντρικής κονσόλας έχουν επένδυση από οικολογικό Vegan δέρμα με διπλή ραφή που δημιουργεί αντίθεση. Το “Legacy Gearshift Panel” περιλαμβάνει έναν εξαιρετικά κομψό, κρυστάλλινο επιλογέα αλλαγής ταχυτήτων, εμπνευσμένο από τον ωκεανό.

Βασικά χαρακτηριστικά όπως η άνεση, η ευκολία και η ευεξία στο εσωτερικό του Seal U αντανακλώνται επίσης στα μεγάλα εμπρός καθίσματα, τα οποία διαθέτουν στάνταρ ηλεκτρική ρύθμιση πολλαπλών κατευθύνσεων, θέρμανση και αερισμό. Οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες καταδεικνύουν το DNA υψηλής τεχνολογίας της μάρκας. Αμφότερες συμβάλλουν στην εργονομία και την άνεση, διαθέτουν ευκρινείς ενδείξεις και διαισθητική λειτουργία αφής. Παράλληλα, η πανοραμική ηλεκτρική, συρόμενη ηλιοροφή καθιστά την καμπίνα φωτεινή και ευάερη, ενώ το φίλτρο σωματιδίων PM2.5 καμπίνας, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος καθαρισμού του αέρα στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού, διασφαλίζει ότι όλοι οι επιβάτες αναπνέουν καθαρό αέρα.

Το BYD Seal U διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για να διαπρέψει ως ένα άνετο οικογενειακό αυτοκίνητο που προσφέρει εξαιρετική πρακτικότητα. Το 5θέσιο SUV της κατηγορίας D έχει μήκος 4.78 μέτρα, πλάτος 1,89 μέτρα και ύψος 1.66 μέτρα. Λόγω του μεταξονίου των 2,76 μέτρων και της επίπεδης σχεδίασης του δαπέδου, υπάρχει πλούσιος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών. Συγχρόνως το Seal U προσφέρει μια ιδιαίτερα αθόρυβη εμπειρία στην καμπίνα με άριστα επίπεδα NVH (Noise, Vibration, Harness). Χάρη στον οικογενειακό του προσανατολισμό έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη βελτίωση της πρακτικότητας. Το πίσω κάθισμα, το οποίο μπορεί να αναδιπλωθεί σε αναλογία 60:40, διευκολύνει στην αύξηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών από τα 425 σε 1.440 λίτρα.

Η λειτουργικότητα υποστηρίζεται περαιτέρω από χρηστικούς αποθηκευτικούς χώρους, δύο πρακτικές ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα, τέσσερις θύρες USB και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για δύο smartphone ταυτόχρονα. Κάτι ιδιαίτερα λειτουργικό και χρήσιμο σε περιοχές όπου δεν υπάρχει διαθέσιμη πρίζα είναι η δυνατότητα της μπαταρίας του BYD Seal U να υποστηρίζει φόρτιση V2L (Vehicle-to-Load), επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να χρησιμοποιηθεί ως φορητό τροφοδοτικό ρεύματος για τη λειτουργία ηλεκτρικών συσκευών.

Όπως όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα BYD που προσφέρονται στην Ευρώπη, το BYD Seal U είναι στάνταρ εξοπλισμένο με τη μοναδική, και απαλλαγμένη από κοβάλτιο, τεχνολογία Blade Battery της BYD, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία με πρωταρχικό στόχο τη βελτιστοποίηση της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας, της μακροζωίας, της απόδοσης και της αξιοποίησης του χώρου. Η μπαταρία αποτελείται από πολλές λεπτές επιμήκεις κυψέλες, οι οποίες στην πραγματικότητα μοιάζουν με λεπίδες. Επιπλέον, χρησιμοποιεί φωσφορικό σίδηρο λιθίου (LFP) ως υλικό καθόδου με στόχο την αύξηση της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της θερμικής σταθερότητας. Το εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας της μπαταρίας τύπου Blade Battery αποδεικνύεται από το γεγονός ότι υπερβαίνει τις απαιτήσεις της διαδικασίας δοκιμών “Nail Penetration Test”.

Το BYD Seal U προσφέρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού (Comfort και Design), η κάθε μία με τη δική της διαμόρφωση όσον αφορά το σύστημα κίνησης. Και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν έναν ισχυρό σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη που κινεί τους εμπρός τροχούς. Με μέγιστη ισχύ 218 ίππους και άμεσα διαθέσιμη ροπή έως 33,6 κιλά, το Seal U μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 175 χλμ/ώρα.

Η έκδοση Comfort διατίθεται με μπαταρία χωρητικότητας 71,8 kWh η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα (WLTP, συνδυασμένη). Η έκδοση Design με μπαταρία 87 kWh προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα (WLTP, συνδυασμένη). Το Seal U διαθέτει στάνταρ έναν ενσωματωμένο τριφασικό φορτιστή AC 11 kW και μπορεί να υποστηρίξει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση DC έως και 140 kW. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται μόλις 27 έως 28’ για τη φόρτιση της μπαταρίας τύπου Blade Battery από το 30% έως το 80% της χωρητικότητάς της.

Στην αυξημένη αυτονομία και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, πέρα από την επαναστατική μπαταρία τύπου Blade Battery και τον χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας στα 0,32 Cd, συνεισφορά έχει και το αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 8 σε 1. Η τεχνολογία αυτή ενσωματώνει 8 βασικά εξαρτήματα, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποιημένη αξιοποίηση του χώρου και την απόδοση του συστήματος που ανέρχεται σε 88%. Επιπλέον, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 8 σε 1 της BYD λειτουργεί σε στενή συνεργασία με το σύστημα αντλίας θερμότητας υψηλής απόδοσης για την ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας της μπαταρίας, ώστε να αξιοποιείται στο έπακρο σε όλες τις περιστάσεις και τις καιρικές συνθήκες.

Με πληθώρα εξοπλιστικών στοιχείων και έξυπνων τεχνολογιών στο βασικό εξοπλισμό, το BYD Seal U προσφέρει μία άριστη σχέση αξίας/τιμής στην κατηγορία του. Αποτελώντας ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, το Seal U προσφέρει έξυπνη συνδεσιμότητα, ενημέρωση και ψυχαγωγία, ακόμα και από απόσταση μέσω της εφαρμογής BYD για smartphone. Το Intelligent Cockpit System της BYD λειτουργεί μέσω της χαρακτηριστικής στα μοντέλα της BYD περιστρεφόμενης οθόνης 15,6”, με την οποία μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό, ενώ ποικίλες πληροφορίες χρήσιμες για τον οδηγό προβάλλονται στον LCD πίνακα οργάνων των 12,3”, που είναι πίσω από το τιμόνι.

Παρέχοντας μια εξαιρετική και εξατομικευμένη συνδεδεμένη εμπειρία, το Intelligent Cockpit System προσφέρει επίσης σύνδεση 4G, ενσωματωμένο Spotify και πλοήγηση HERE, ενσωμάτωση smartphone μέσω Android Auto ή Apple CarPlay και έξυπνο φωνητικό έλεγχο που μπορεί να ενεργοποιηθεί με τη φωνητική εντολή “Hi BYD”. Το σύστημα χρησιμοποιεί ενημερώσεις over-the-air (OTA) για να παραμένει πλήρως επικαιροποιημένο.

Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, το Seal U προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας απομακρυσμένο έλεγχο πολλαπλών λειτουργιών του οχήματος μέσω της εφαρμογής BYD για smartphone ή άλλη κινητή συσκευή. Για παράδειγμα, μπορείτε να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε τις πόρτες, να κλείσετε τα ανοιχτά παράθυρα και να χειρίζεστε τον κλιματισμό, τη θέρμανση/τον αερισμό των καθισμάτων, τα φλας και την κόρνα. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον χρόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της φόρτισης της μπαταρίας και την αυτονομία. Με το smartphone σας, μπορείτε ακόμη και να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητο μέσω της τεχνολογίας NFC.

Ως είθισται, η BYD θέτει υψηλά πρότυπα στους τομείς της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας. Συνεπώς, το BYD Seal U έχει εξελιχθεί ώστε να είναι ένα από τα ασφαλέστερα ηλεκτρικά οικογενειακά SUV της κατηγορίας του. Εκτός από την εκτεταμένη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής και ενός εξαιρετικά ισχυρού πάνελ με κυψελοειδή δομή για την προστασία της μπαταρίας, το BYD Seal U διαθέτει επίσης ένα σταθερό από πλευράς δυναμικής πλαίσιο που προσφέρει επίσης κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την εμπρός ανάρτηση, με γόνατα McPherson και την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Για να παρακολουθεί την κυκλοφορία, να προειδοποιεί τον οδηγό ή ακόμη και να επεμβαίνει για να αποτρέψει ένα τροχαίο ατύχημα, το BYD Seal U είναι στάνταρ εξοπλισμένο με μια εκτεταμένη σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS) που χρησιμοποιούν τέσσερα ραντάρ και μια κεντρική κάμερα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προσαρμοζόμενο Cruise Control, προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης, προειδοποίηση οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας, έξυπνος έλεγχος ορίων ταχύτητας, σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου και πολλά άλλα.

Η έκδοση Design διαθέτει επίσης Head-up Display.  Κατά τη νυχτερινή οδήγηση, μπορείτε να βασιστείτε στην τεχνολογία φωτισμού Full-LED για καλύτερη ορατότητα, συμπεριλαμβανομένης της υποβοήθησης μεγάλης σκάλας φώτων και των προσαρμοζόμενων προβολέων που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Για να βοηθήσει τον οδηγό να εκτελεί ελιγμούς με ασφάλεια, ένα σύστημα από κάμερες παρέχει περιφερειακή ορατότητα 360ο μοιρών στην κεντρική οθόνη, ακόμη και από πάνω και γύρω από το αυτοκίνητο με τη βοήθεια ενός animated car. Συνδυάζοντας έξυπνα τις εικόνες από πολλαπλές ευρυγώνιες κάμερες, φαίνεται σαν να παρακολουθείτε από μικρή απόσταση τους ελιγμούς, που οι ίδιοι πραγματοποιείτε με το αυτοκίνητο.

Το Seal U εφοδιάζεται στάνταρ με 7 αερόσακους, μετωπικούς, πλευρικούς, οροφής τύπου κουρτίνας καθώς και ανάμεσα στα δύο εμπρός καθίσματα. Το Euro NCAP αξιολόγησε το αυτοκίνητο με 5 αστέρια, ενώ η προστασία των ενήλικων επιβατών άγγιξε το 90%. Η γκάμα Seal U αποτελείται από δύο εκδόσεις εξοπλισμού Comfort και Design, η κάθε μία με τη δική της διαμόρφωση όσον αφορά στο σύστημα κίνησης, 6 ζωηρά εξωτερικά χρώματα και δύο για το εσωτερικό.

Η BYD προσφέρει το νέο BYD Seal U στην ανταγωνιστική τιμή εκκίνησης των 43.500€ για την έκδοση Comfort 71,8 kWh και 46.990€ για την έκδοση Design 87 kWh. Οι αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν το όποιο όφελος από κρατικά προγράμματα, ενώ για παραγγελίες έως το τέλος του 2024 προσφέρεται δωρεάν 3ετές service. Το αυτοκίνητο συνοδεύεται στάνταρ με πλήρη εγγύηση κατασκευαστή διάρκειας 6 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων, εγγύηση 8 ετών ή 200.000 χιλιομέτρων για τη μπαταρία, καθώς και εγγύηση 8 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων για τον ηλεκτροκινητήρα.

Οι τιμές του νέου BYD Seal U

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
Seal U ComfortElectric21843.500€
Seal U DesignElectric21846.990€