Οι οπαδοί της Formula 1 ήθελαν να προσλάβει η Mercedes τον Fernando Alonso για να αντικαταστήσει το Nico Rosberg, ενώ ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, έχει παραδεχθεί ότι είχαν λάβει στα υπόψη τον Ισπανό, όμως ο εδώ και πολύ καιρό μέντορας και διευθυντής, Flavio Briatore, ισχυρίζεται ότι ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα παραμείνει στην McLaren.

Ο Briatore, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους τον Alonso, δήλωσε στη Gazzetta dello Sport “Ο Fernando Alonso δε θα είναι στη Mercedes το 2017”. Ο Ιταλός επιχειρηματίας είναι εδώ και πολύ καιρό manager του Alonso, με το συγκεκριμένο δίδυμο να οδηγεί τη Renault στον παγκόσμιο τίτλο της F1 το 2005 και το 2006, ενώ από τότε παρέμειναν κοντά. “Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι πάντα σκέφτονται τον Fernando όταν ένα κορυφαίο μονοθέσιο είναι διαθέσιμο για κάποιον οδηγό. Αλλά έχουμε ένα συμβόλαιο και θα το σεβαστούμε αυτό”, εξήγησε ο Briatore σχετικά με τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Alonso να έρχεται σε συμφωνία με τη Mercedes.

Επιβεβαιώνοντας αυτή την κατάσταση πρόσφατα, το αφεντικό της McLaren, Zak Brown, δήλωσε στο Sky Sports “Έχουμε ένα συμβόλαιο με τον Fernando και ο ίδιος είναι πολύ χαρούμενος για αυτό”. Ο Briatore έλαβε επίσης την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τις συνθήκες αναφορικά με την αποχώρηση του Alonso από τη Ferrari, στο τέλος της σεζόν του 2014, όταν υποτίθεται ότι είχε ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα του Maranello, μέχρι τέλους του 2015.

“Η κατάσταση εκείνη την εποχή ήταν τέτοια, που είχαμε μια συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ferrari, Luca Montezemolo, ότι εάν ο Fernando δεν κέρδιζε τον παγκόσμιο τίτλο το 2014, θα ήταν ελεύθερος να φύγει. Και ο Luca κράτησε το λόγο του. Ο Marco Mattiacci, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ομάδας εκείνη την περίοδο στη Ferrari, μας πρόσφερε ένα νέο τριετές συμβόλαιο, αλλά το αρνήθηκε” αποκάλυψε ο Briatore. Ο Alonso εντάχθηκε στη McLaren – Honda το 2015 και αναμένεται να είναι στην ομάδα μέχρι το τέλος του 2018, κατά πως όλα αποδεικνύουν οι δηλώσεις του Briatore, βάζοντας ένα άτυπο τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό.