Η σειρά M της BMW είναι αυτή που γνωρίζει πολύ καλά πώς να εξιτάρει. Μετά τις X5 M και X6 M, (BMW X5 M – BMW X6 M) σειρά έχει η M8 Gran Coupe, η οποία θα αποκτήσει και την Competition έκδοση. Το μήκος φτάνει τα 5,09 μέτρα, το πλάτος τα 1,94 μέτρα και το ύψος 1,42 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 3,02 μέτρα. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.980 κιλά.

Σχεδιαστικά το πακέτο M περιλαμβάνει μαύρη γρίλια, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, πίσω αεροτομή, τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, ενώ υπάρχουν αρκετά κομμάτια από ανθρακονήματα. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με διαστάσεις ελαστικών 275/35 μπροστά και 285/35 πίσω. Εκτός όμως από τα ανθρακονήματα η κατασκευή έχει χρήση αλουμινίου και μαγνησίου. Η Competition έκδοση είναι πιο ισχυρή και διαθέτει επιπλέον ένα διαφορετικό bodykit, που περιλαμβάνει M Sport εξάτμιση, πλαϊνούς καθρέπτες, οροφή και αεροτομή από ανθρακονήματα, ενώ έχει διαφορετικές ζάντες μεγέθους 20″.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ δερμάτινα bucket καθίσματα, καθώς και τα μαύρα και αλουμινένια διακοσμητικά. Το M τιμόνι, ο M πίνακας οργάνων, τα M Sport καθίσματα κάνουν το αυτοκίνητο πιο εντυπωσιακό, ενώ υπάρχουν δύο ψηφιακές οθόνες. Η μία είναι του πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3”, ενώ η άλλη περιλαμβάνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με το μέγεθος της οθόνης να είναι 10,2”.

Μηχανικά η M8 Gran Coupe τροφοδοτείται από το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 76,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,3”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω μπορεί να αφαιρεθεί ο περιοριστής, με τη μέγιστη ταχύτητα να ανεβαίνει στα 305 χλμ/ώρα.

Η Competition έκδοση τροφοδοτείται από τον ίδιο κινητήρα με τη μέγιστη ισχύ όμως να ανεβαίνει στους 625 ίππους και τη μέγιστη ροπή να παραμένει ίδια. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,2”, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της BMW. H M8 Gran Coupe περιλαμβάνει το M Mode κουμπί, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα στα Road, Sport και Track προγράμματα για να οδηγήσει. Επιπλέον, το M xDrive προσφέρει τη δυνατότητα να μετατρέπεται από τετρακίνητο σε πισωκίνητο ή το αντίθετο ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Τα φρένα της Brembo είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και αποτελούνται από τις χρυσές 6πίστονες δαγκάνες μπροστά με διάμετρο δίσκων 395 χιλιοστά και από μονοπίστωνη δαγκάνα πίσω με δίσκους μεγέθους 380 χιλιοστών. Η BMW M8 Gran Coupe θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles που θα γίνει το Νοέμβριο, ενώ οι πωλήσεις της αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2020. Όσοι ενδιαφέρεστε θα πρέπει να βιαστείτε, αφού θα κυκλοφορήσουν μόλις 400 μονάδες. Εμείς θα θέλαμε μια. Εσείς;