Η BMW παρουσίασε την ειδική έκδοση της M5 για τα 35 χρόνια του μοντέλου με την ονομασία M5 Edition 35 Years. Ακριβώς το ίδιο είχαν κάνει οι Γερμανοί πριν 5 χρόνια όπου παρουσίασαν την M5 30 Jahre Edition. Το νέο επετειακό μοντέλο διαθέτει Frozen Dark Grey II χρώμα, ενώ οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” είναι βαμμένες στο χρώμα Graphite Grey.

Τα φρένα της Brembo με τις μαύρες δαγκάνες είναι έτοιμα να προσφέρουν το απόλυτο φρενάρισμα σε όποιες συνθήκες και αν χρειαστεί. Οι νευρώσεις στο καπό και τα LED φωτιστικά σώματα θέλουν να δείξουν την άγρια μορφή της. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει αμέσως ο διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι αδιαμφισβήτητη με τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, αλλά και τα κομμάτια που έχουν προστεθεί από ανθρακονήματα και είναι σε μπεζ χρώμα. Επιπλέον, το κάθε μοντέλο θα διαθέτει ειδική πλακέτα με την αρίθμηση του. Το αυτόματο κιβώτιο είναι σίγουρο πως θα προσφέρει πιο γρήγορες αλλαγές, ενώ το τιμόνι προσφέρει απόλυτη σταθερότητα ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 Biturbo κινητήρας χωρητικότητας 4,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 625 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 76,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,3”, ενώ το 0-200 χρειάζεται 10,8” για να ολοκληρωθεί. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο M Steptronic των 8 σχέσεων. Για όποιον θέλει μπορεί να αφαιρέσει τον περιοριστή ταχύτητας, η οποία πλέον μπορεί να ανέβει στα 305 χλμ/ώρα. Τέλος, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει σε τρία προγράμματα οδήγησης τα Efficient, Sport και Sport Plus.

Η BMW M5 Edition 35 Years είναι ένα αυτοκίνητο που θα το ήθελε ο καθένας, αλλά δυστυχώς αυτοί που θα το αποκτήσουν θα είναι λίγοι. Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 350 κομμάτια, τα οποία φυσικά αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα. Εσείς τι λέτε αξίζει;