Πέρασαν 30 ολόκληρα χρόνια από τότε που η BMW ξεκίνησε να δημιουργεί Cabrio μοντέλα υψηλής απόδοσης. Το 1988 η BMW M3 Cabrio ήταν πρώτο μοντέλο που ξέφευγε από τα συνήθη μοντέλα της γερμανικής φίρμας. Πολλοί έγιναν λάτρεις των συγκεκριμένων μοντέλων, αφού επέτρεπαν σε ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο για την καθημερινότητα να έχει βελτιωμένο κινητήρα και αγωνιστικές αναρτήσεις.

Σήμερα αυτό το πάζλ έρχεται να συμπληρωθεί από την υπέροχη BMW M4 Convertible, η οποία δεν είναι άλλη από την ανοιχτή έκδοση της M4. Η πλήρης ονομασία είναι BMW M4 Convertible Edition 30 Jahre και όπως επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη θα υπάρξουν μόλις 300 αντίτυπα. Υπάρχουν δύο επιλογές χρωματισμού για τη BMW M4 Convertible Edition 30 Jahre. Η πρώτη είναι το Macao Blue Metallic και η δεύτερη είναι το Mandarin II Uni, που θυμίζει το χρώμα Dakar Yellow, το οποίο ήταν διαθέσιμο για τη δεύτερη γενιά της BMW M3 Convertible.

H συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει το πακέτο M Competition, το οποίο προσφέρει το σύστημα εξάτμισης M Sport, την προσαρμοστική ανάρτηση M με ειδική λειτουργία SPORT, τη σπορ διαμόρφωση του συστήματος ελέγχου σταθερότητας DSC και του διαφορικού Active M, αλλά αυτό που εξιτάρει και όλοι θέλουν είναι οι 450 ίπποι.

Αυτά που ξεχωρίζουν ρίχνοντας κάποιος μια κλεφτή ματιά είναι το περίγραμμα της γρίλιας με το σήμα της BMW και το λογότυπο M και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” και χρώματος Orbit Grey Matt. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα, το οποίο στην έκδοση Macao Blue Metallic προσφέρει τους συνδυασμούς Black – Fjord Blue και Black – Silverstone. Για τη δεύτερη επιλογή Mandarin II Uni, ο εσωτερικός χρωματισμός είναι μαύρος με κίτρινες ραφές τονίζοντας περισσότερο τις αντιθέσεις.

Όπως αναφέραμε η BMW M4 Convertible Edition 30 Jahre θα κυκλοφορήσει σε μόλις 300 κομμάτια, εκ των οποίων το κάθε ένα θα είναι μοναδικό φέροντας επάνω στις πόρτες και στα προσκέφαλα των καθισμάτων το λογότυπο “30 Jahre Edition”, ενώ θα υπάρχει και η ξεχωριστή αρίθμηση του κάθε μοντέλου τονίζοντας πως είναι συλλεκτικό κομμάτι.