Η BMW έχει στηρίξει από την αρχή το εγχείρημα της Formula και οι δύο πλευρές θα συνεχίζουν και την επόμενη χρονιά τη συνεργασία τους. Αυτή τη φορά θα δούμε και κινητήρα της γερμανικής φίρμας στα μονοθέσια της Andretti Formula E. Μαζί, η BMW και η Andretti θα αγωνιστούν σε συναρπαστικούς αγώνες στην καρδιά ορισμένων από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Η κύρια κινητήρια δύναμη πίσω από το νέο BMW i Motorsport είναι η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, στην οποία η εταιρία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο τα τελευταία 10 χρόνια. Παράλληλα το έργο της Formula E παρέχει ήδη πολύτιμη ώθηση στην ανάπτυξη της BMW iNEXT και την επόμενη γενιά των προηγμένων μοντέλων BMW i με ηλεκτρική κίνηση.

Για τη BMW, η Formula E είναι το τέλειο εργαστήριο ανάπτυξης για την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης που σχετίζεται με την παραγωγή. “Με τη συμμετοχή μας στη Formula E, ασχολούμαστε με την εξέλιξη προς την κινητικότητα χωρίς βλάβες και εκπομπές στην αυτοκινητοβιομηχανία και συμβάλλουμε επίσης στην εξέλιξη της μάρκας στην BMW iNEXT”, δήλωσε ο Klaus Frohlich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG.