Η λέξη φιλιά για κάποιους ανθρώπους είναι κάτι περισσότερο από μια απλή λέξη. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για το Γερμανό συλλέκτη αυτοκινήτων Markus Stork. Θα αναρωτιέστε γιατί αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο πρόσωπο; Ο λόγος είναι απλός. Ο Γερμανός αποφάσισε να δείξει τη φιλία τους εμπράκτως σε 6 φίλους τους, αφού ναι μεν αγόρασε για τον ίδιο μια Aston Martin Vanquish Bespoke, αλλά από την άλλη αποφάσισε να κάνει δώρο σε 6 φίλους από μια ίδια για να κάνουν παρέα τις εξορμήσεις τους.

aston martin vanquish bespoke 2Και τα 6 μοντέλα είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ ο χρωματισμός είναι το μαύρο mat, ενώ υπάρχει το λογότυπο της Aston Martin στα προσκέφαλα και στο ταμπλό. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V12 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 568 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 64,2 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 4”. Ενώ η τελική ταχύτητα σταματά στα 322 χλμ/ώρα.

Η πρώτη Aston Martin Vanquish Bespoke, ήδη βρίσκεται στα χέρια του Stork. Οι υπόλοιπες 6 είναι στο στάδιο παραγωγής και θα παραδοθούν στους κατόχους τους μέσα στο επόμενο διάστημα. Μπορεί η πραγματική φιλιά να μετράει συναισθήματα και όχι υλικά αγαθά, αλλά είμαστε σίγουροι πως όλοι θα ήθελαν ένα τέτοιο φίλο. Εσείς τι λέτε;