Ο τρίτος φετινός αγώνας για το Πρωτάθλημα του WRC στο Μεξικό ολοκληρώθηκε και η Volkswagen ακόμα πανηγυρίζει, αφού ο Sebastien Ogier κέρδισε για μια ακόμη φορά κάνοντας το 3/3. Το εντυπωσιακό σερί του Γάλλου συνεχίστηκε, αφού το Rally στο Μεξικό μόνο απλό δε φάνηκε να ήταν. Όλο και κάποιο λάθος γινόταν άλλος βρέθηκε σε λίμνη, άλλος έχανε αναρτήσεις, άλλος τα ψαλίδια και γενικά όλοι ένιωσαν το πόσο σκληρό ήταν το συγκεκριμένο Rally.

wrc 2Ο Ogier δεν είχε αντίπαλο ουσιαστικά από το Σάββατο και μαζί με τη νίκη του στην power stage πήρε και το bonus των τριών επιπλέον βαθμών. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Mads Ostberg, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Andreas Mikkelsen με το δεύτερο Volkswagen Polo R WRC. Άτυχος ήταν ο Ott Tanak, ο οποίος βρέθηκε με σπασμένο ψαλίδι πέφτοντας σε μια τεχνητή λίμνη, με αποτέλεσμα το Ford Fiesta να βουλιάξει σε δευτερόλεπτα.

Εκτός όμως του Tanak προβλήματα είχαν οι Jari – Matti Latvala, Kris Meeke, Robert Kubica με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός αγώνα ή πολύ πίσω στη γενική κατάταξη. Ο δικός μας Ιορδάνης Σερδερίδης πήγε εξαιρετικά καλά σε ένα τόσο δύσκολο Rally τερματίζοντας στην 19η θέση της γενικής και στην 7η θέση για το Πρωτάθλημα του WRC 2. Αυτό αποδεικνύει πως ο Έλληνας οδηγός είναι σε θέση να αντικρίσει στα μάτια, τόσο τους πολύπειρους οδηγούς, όσο και τον θεσμό και να διεκδικήσει μια υψηλή θέση στο Πρωτάθλημα.  

Αναλυτικά οι 10 πρώτοι του Rally Μεξικό:

Θέση Πλήρωμα Αυτοκίνητο Χρόνος
1. Sebastien Ogier – Julien Ingrassia Volkswagen Polo R WRC 4:19:13.4
2. Mads Ostberg – Jonas Andersson Citroen DS3 WRC +1:18.8
3. Andreas Mikkelsen – Ola Floene Volkswagen Polo R WRC +1:25.1
4. Elfyn Evans – Daniel Barritt Ford Fiesta RS WRC +3:40.2
5. Dani Sordo – Marc Marti Hyundai i20 WRC +5:01.8
6. Martin Prokop – Jean Tomanek Ford Fiesta RS WRC +6:36.1
7. Nasser Al – Attiyah – Matthieu Baumel  Ford Fiesta RRC +14:52.7
8. Therry Neuville – Nicolas Glisoul Hyundai i20 WRC +22:43.3
9. Nicolas Fuchs – Fernando Musano Ford Fiesta R5 +22:49.0
10. Jari Ketomaa – Kaj Lindtrom Ford Fiesta R5 +23:10.2