Αποσύρεται από τους αγώνες ο Mark Webber στο τέλος της σεζόν

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Mark Webber, θα αποσυρθεί από τους αγώνες ταχύτητας στο τέλος της σεζόν των αγώνων αντοχής στο Μπαχρέιν, το Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε η Porsche. Οι ιθύνοντες της Porsche δήλωσαν, “Ο αγώνας 6 ωρών στις 19 Νοεμβρίου θα είναι η τελευταία φορά που ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής από την Αυστραλία θα ολοκληρώσει την πορεία του ως οδηγός”.

f1-webber-2

Στα 40 του ο Webber θα γίνει “ειδικός αντιπρόσωπος” της Porsche σε παγκόσμια events, ενώ θα είναι σύμβουλος σε προγράμματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Αυστραλός κέρδισε τον τίτλο του World Endurance με την Porsche το 2015 με τον Γερμανό Timo Bernhard και το Νεοζηλανδό Brendon Hartley.

“Θα χάσω την απόλυτη ταχύτητα, την κάθετη δύναμη και τον ανταγωνισμό, αλλά θέλω να φύγω σε ένα υψηλό σημείο και παράλληλα ανυπομονώ να αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα”, δήλωσε ο νικητής των 9 GP με τη Red Bull στη Formula 1. Ο Mark Webber αγωνίστηκε στην F1 την περίοδο 2002 – 2013 για τις Minardi, Jaguar, Williams και Red Bull πριν από την αναχώρησή του το 2013 για το WEC.

f1-webber-3

“Ήταν μια μεγάλη αλλαγή από τη Formula 1 στο LMP1 (Le Mans Prototype) και μια εντελώς νέα εμπειρία, αλλά ήρθε την κατάλληλη στιγμή για μένα”, δήλωσε ο Webber. “Θα είναι παράξενο να μπω στο αγωνιστικό μου αυτοκίνητο για τελευταία φορά στο Μπαχρέιν, αλλά θα φροντίσω να απολαύσω κάθε στιγμή στους εναπομείναντες αγώνες”, πρόσθεσε ο Αυστραλός που είναι γνωστός για το True Grit του.

Στην αγωνιστική του καριέρα μέχρι σήμερα έκανε 215 εκκινήσεις, ανεβαίνοντας 42 φορές στο βάθρο, 13 Pole Positions και 9 νίκες, ενώ τερμάτισε τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2011 και το 2013. Έκανε το ντεμπούτο του στην F1 στο Αυστραλιανό Grand Prix το 2002, κερδίζοντας το πρώτο του GP το 2009 στη Γερμανία και η τελευταία νίκη του ήταν στο Βρετανικό GP το 2012, ενώ ο τελευταίος του αγώνας ήταν το 2013 στη Βραζιλία. Ότι και να ακολουθήσει ο αξιαγάπητος Mark Webber του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.