Έναν γύρο μόλις, πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, η θερμοκρασία ανεβαίνει κατακόρυφα, με τους διεκδικητές του τίτλου να αυξάνονται ύστερα από ένα υπέροχο διήμερο στην πίστα του Silverstone, γεμάτο ανατροπές και μάχες. Μετά από τις εξαιρετικές εμφανίσεις των δύο οδηγών της , η MG βρέθηκε στην πρώτη και τρίτη θέση με τους Sutton και Cook αντίστοιχα, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκε ο Tom Ingram, με τους υπόλοιπους οδηγούς έως και την 21η θέση, να είναι όλοι κάτω από 1”.

btcc-silvestone-2Παρά την κακή εκκίνηση των δύο MG, οι Sutton και Cook κατόρθωσαν να ορθοποδήσουν και να κατακτήσουν ξανά τις αρχικές τους θέσεις. Ο Sutton έχασε μόλις μία θέση από τον Ingram αλλά 8 γύρους μετά κατάφερε στην Maggots να τοποθετήσει καλύτερα το MG από το Avensis του νεαρού οδηγού και να επανέλθει στην πρωτοπορία. Τέσσερις γύρους μετά, ο Cook βρήκε τον τρόπο να περάσει και αυτός τον Ingram, κάνοντας το πρώτο 1 – 2 για την MG πραγματικότητα. Βέβαια η χαρά δε διήρκησε πολύ, αφού τα δύο οχήματα της ομάδας αποκλείστηκαν από τον αγώνα εξαιτίας τεχνικής “παρασπονδίας” που αφορούσε το μέγεθος της πίσω αεροτομής. Έτσι ο Ingram πιστώθηκε την νίκη και τους βαθμούς της πρώτης θέσης. Πιο πίσω, η μάχη των Morgan και Austin διήρκησε αρκετούς γύρους με συνεχόμενες αλλαγές των θέσεων μεταξύ τους, ενώ εκτός βαθμών παρέμειναν οι τρεις διεκδικητές του τίτλου, Sam Tordoff, Rob Collard και Mat Jackson.

Στον δεύτερο αγώνα, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Andrew Jordan, ο οποίος μέσα από την νίκη που πέτυχε, κράτησε ζωντανή την ελπίδα του για την κατάκτηση του τίτλου. Ο πρωταθλητής του 2013 που ξεκινούσε από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, βρέθηκε σε θέση καταδίωξης, πίσω από τον Ingram, η αντίσταση του οποίου διήρκησε μόλις 7 γύρους, όταν ο Jordan κατόρθωσε να πάρει την εσωτερική στην στροφή Beckett και βρέθηκε στην πρώτη θέση. Ο Ingram, συνέχισε να χάνει το έδαφος καθώς τα μαλακά ελαστικά που χρησιμοποίησε φθάρθηκαν αρκετά γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, ο Morgan κατάφερε να τον περάσει και να παραμείνει στην δεύτερη θέση, αφού και δεν ήταν ικανός να κυνηγήσει τον εξαιρετικό Andrew Jordan. Έτσι πίσω από τους τρεις πρώτους βρέθηκαν τα δύο Subaru των Turkington και Plato, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Jackson, Collard, Shedden, Moffat και Abott.

btcc-silvestone-3Ο τρίτος αγώνας είχε αρκετές ανατροπές και ωραίες μάχες με την πρώτη να εξελίσσεται ανάμεσα στους Shedden και Collard, όπου ο οδηγός της BMW κατάφερε να προσπεράσει τον Shedden στην πρώτη στροφή. Βέβαια στην Maggots, ο Shedden τοποθέτησε άριστα το Civic του στην εξωτερική γραμμή της στροφής και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση την οποία και διατήρησε ως το τέλος ώστε να κατακτήσει μία ακόμη νίκη στον θεσμό.

Ο Rob Collard, έχασε μία ακόμη θέση από τον ταχύτατο Jackson με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τρίτη θέση πράγμα που τον αφύπνισε και από εκεί και έπειτα διατήρησε έναν καλό ρυθμό. Στην μάχη για την τέταρτη θέση, τα δύο Subaru των Turkington και Plato, καταδίωξαν το Toyota Avensis του Tom Ingram με τελικό νικητή και κυρίαρχο της τέταρτης θέσης τον Colin Turkington, αφού ο Ingram εγκατέλειψε λόγω μηχανικής βλάβης ενώ ο Jason Plato υπέστη κλατάρισμα και κατέληξε στην 12η θέση. Πιο πίσω ακολουθούσαν οι δύο διεκδικητές του τίτλου, Matt Neal και Sam Tordoff, ο Josh Cook με το MG, καθώς και οι Jordan, Moffat και Sutton. Τρεις διαφορετικοί οι νικητές, αρκετοί οι διεκδικητές του τίτλου, έστω και μαθηματικά και σίγουρα η σεζόν αναμένεται να κλείσει με τον καλύτερο και πιο θεαματικό τρόπο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου στην πίστα του Brands Hatch.

Δημήτρης Τσιάρας