Αναβαθμίσεις για το ηλεκτρικό Skoda Enyaq vRS

Η Skoda θέλοντας να προσελκύσει ακόμη περισσότερο το υποψήφιο αγοραστικό κοινό για την αμιγώς ηλεκτρική της ναυαρχίδα προχώρησε σε αναβαθμίσεις. Έτσι το Skoda Enyaq vRS πλέον θα αποδίδει περισσότερη ιπποδύναμη και θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία. Έτσι το τσέχικο μοντέλο θα φτάνει τους 340 ίππους, από 299 που ήταν, με τους 41 ίππους παραπάνω να αλλάζουν τα δεδομένα.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,5”, κάτι που σημαίνει πως μειώνεται ο χρόνος κατά 1”, ενώ οι πληροφορίες θέλουν το Enyaq vRS να κρατάει την ίδια μπαταρία των 77 kWh, αλλά η μέγιστη αυτονομία να αυξάνεται από τα 500 στα 547 χιλιόμετρα για την έκδοση Coupe, ενώ για την απλή έκδοση ανεβαίνει στα 540 χιλιόμετρα. Ουσιαστικά οι διαφορές που υπάρχουν έγιναν χάρη στο διαφορετικό λογισμικό διαχείρισης ενέργειας, αλλά και στο setup του κινητήρα.

Παράλληλα, με τα παραπάνω θα μειωθεί και ο χρόνος φόρτισης, αφού με το DC ταχυφορτιστή των 175 kW η μπαταρία θα φτάνει από το 10% στο 80% σε μόλις 28’, κάτι που σημαίνει πως ο χρόνος φόρτισης μειώνεται κατά 8’. Εκτός όμως από τις αλλαγές στο μηχανικό κομμάτι θα υπάρχουν αλλαγές και στο εσωτερικό που εστιάζονται στο σύστημα πολυμέσων, με τη νέα οθόνη αφής, ενώ θα υπάρχουν νέα εικονίδια για τη φόρτιση της μπαταρίας και για τον κλιματισμό. Τροποποιήσεις έχουν γίνει και στη head-up display οθόνη κάνοντας την να έχει πιο ευδιάκριτα χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, θα υπάρχουν νέα συστήματα ασφαλείας, όπως πλευρικοί αερόσακοι για τους πίσω επιβάτες, Travel Assist, Speed Assist και πίσω θύρες φόρτισης USB-C. Παράλληλα, θα έρθουν και δύο πακέτα εξοπλισμού που είναι τα Advanced και Maxx. Το Advanced περιλαμβάνει head-up display οθόνη, θερμαινόμενα πίσω καθίσματα, θερμαινόμενο μπροστινό παρμπρίζ και ηχοσύστημα της Canton, ενώ το Maxx προσθέτει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα με λειτουργία μνήμης, ηλεκτρική οσφυϊκή υποστήριξη, λειτουργία μασάζ για το κάθισμα του οδηγού, κάμερα Area View, υποβοήθηση στάθμευσης με εκπαιδευμένο παρκάρισμα, Dynamic Chassis Control, προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης και δερμάτινο θερμαινόμενο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με τρεις ακτίνες και paddles shift.

Για όσους ενδιαφέρονται οι πληροφορίες λένε πως οι παραγγελίες για την αναβαθμισμένη έκδοση του Enyaq vRS θα ξεκινήσουν στο τέλος Οκτωβρίου από τη Μεγάλη Βρετανία και σιγά σιγά θα βρεθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η τιμή ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά η αύξηση της ιπποδύναμης, όσο και της αυτονομίας αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην τιμή, η οποία αναμένεται να είναι αυξημένη και αυτή. Τέλος, τα πακέτα Advanced και Maxx στη βρετανική αγορά θα κοστολογούνται 2.035£ και 3.980£ αντίστοιχα.