Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες αυτοκινήτων δείχνουν να έχουν μια προτίμηση σε μικρότερα SUV κυρίως για οικονομικούς λόγους. Έτσι η Mitsubishi ακολούθησε και αυτή με το ASX. Το μικρό SUV της ιαπωνικής εταιρείας αναβαθμίστηκε τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, αλλά και μηχανικά, αφού πλέον διαθέτει και ένα νέο πετρελαιοκινητήρα. Εξωτερικά οι αλλαγές δεν είναι πολλές και εστιάζονται στη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα.

mitsubishi asx 3Το μεγαλύτερο κομμάτι αλλαγών έχει γίνει στο εσωτερικό του μοντέλου, αφού η Mitsubishi προτίμησε να δώσει περισσότερη έμφαση στην άνεση και την πολυτέλεια των επιβατών. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται ABS με EBD & Brake Assist, Hill Start Assist, ESS, Active Stability, Traction Control, 7 αερόσακοι, σύστημα ανίχνευσης και πίεσης των ελαστικών, σύστημα κινητού τηλεφώνου Bluetooth με φωνητικές εντολές και χειριστήρια στο τιμόνι, πανοραμική γυάλινη οροφή με εσωτερικό φωτισμό LED, κεντρικός καθρέπτης με αυτόματο υποφωτισμό, μπάρες οροφής και ζάντες αλουμινίου 18”, με διαστάσεις ελαστικών 225/55.

Μηχανικά όπως αναφέραμε θα υπάρξει ένας νέος πετρελαιοκινητήρας Di – D, χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 114 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 27,5 κιλά. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,6 λίτρα/100χλμ.Για όσους δε θέλουν το πετρέλαιο υπάρχει και η βενζινοκίνητη έκδοση που εφοδιάζει μέχρι και σήμερα το μοντέλο. Πρόκειται για τον MIVEC κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 117 ίππους.

mitsubishi asx 2Το ανανεωμένο Mitsubishi ASX είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες και με το νέο πετρελαιοκινητήρα, όποτε όποιος ενδιαφέρεται το μόνο που έχει να κάνει είναι μια βόλτα μέχρι την αντιπροσωπεία της Mitsubishi για να το δει από κοντά. Όσο για την τιμή της νέας πετρελαιοκίνητης έκδοσης, αυτή ορίστηκε στα 24.790€, ενώ με το όφελος απόσυρσης η τιμή πέφτει στα 22.590€.