Η Ford αποκάλυψε το ανανεωμένο Fiesta, το οποίο αναβαθμίζεται ουσιαστικά, τόσο στην τεχνολογία, όσο και στα συστήματα υποβοήθησης τους οδηγού που μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των επιβατών. Το μικρό μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας παραμένει ακόμα σε 3θυρο και 5θυρο, με την πλατφόρμα κατασκευής να μην αλλάζει. Το μόνο μειονέκτημα που μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχει είναι ότι μηχανικά παραμένει το ίδιο.

Εξωτερικά δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, με μια από αυτές να είναι ότι μπλε οβάλ σήμα της εταιρείας πλέον τοποθετείται στη μέση της μάσκας και όχι στο καπό όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας έχουν ανανεωθεί, ενώ υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” και 18” σε 7 διαφορετικούς σχεδιασμούς. Επιπλέον, στο ST θα υπάρχει και ο νέος χρωματισμός Mean Green.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3”, καθώς και η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto κάνουν εύκολη τη σύνεση των smartphone, ενώ το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας και τα πεντάλ αλουμινίου θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά όπως αναφέραμε δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Ο 3κύλινδρος EcoBoost κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1 λίτρου, με 100, 125 και 155 ίππους, καθώς και ο ισχυρός EcoBoost κινητήρας των 1,5 λίτρων, με τους 200 ίππους που εξοπλίζει την έκδοση ST, είναι οι κινητήρες που εφοδιάζουν το Fiesta. Η μόνη διαφορά που υπάρχει πλέον είναι ότι στην έκδοση ST πλέον η μέγιστη ροπή ανέβηκε κατά 3,1 κιλά, φτάνοντας συνολικά τα 32,6 κιλά.

Η Ford επέκτεινε την ασφάλεια του αυτοκινήτου, το οποίο πλέον περιλαμβάνει τα συστήματα Wrong Way Alert, Adaptive Cruise Control, Stop & Go, Speed Sign Recognition, Active Park Assist, Blind Spot Information System, Cross Traffic Alert, Active Braking, Lane-Keeping Aid και Pre-Collision Assist.

Μπορεί το ανανεωμένο Fiesta να μη μας εξέπληξε μηχανικά, όμως οι ουσιαστικές αλλαγές που έγιναν το κάνουν ακόμα πιο όμορφο και πιο ασφαλές. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η έκδοση ST είναι ακόμη πιο προκλητική και πιο όμορφη, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μια βόλτα σε μια αντιπροσωπεία της Ford.