Η Volvo ανανέωσε το XC60 θέλοντας να το κάνει πιο ελκυστικό για τους υποψήφιους αγοραστές. Εκτός όμως των εξωτερικών και εσωτερικών παρεμβάσεων θα υπάρχει και το νέο σύστημα πολυμέσων της Google. Εξωτερικά οι αλλαγές δεν είναι πολλές εστιάζοντας στην ανασχεδιασμένη μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, το νέο χρώμα και τις νέες ζάντες αλουμινίου.

Εσωτερικά υπάρχουν νέες επενδύσεις για τα καθίσματα, όπως είναι το ύφασμα City Weave χωρίς να συνδυάζεται με δέρμα. Το δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και η οθόνη αφής θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας, ενώ μια πολύ μεγάλη αλλαγή είναι το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Google, το οποίο υπάρχει ήδη στο αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge. Στο πακέτο της Google περιλαμβάνονται τα συστήματα Google Assistant, Google Maps και Google Play.

Επιπλέον, το ανανεωμένο Volvo XC60 περιλαμβάνει νέα συστήματα ασφαλείας όπως το ADAS, το οποίο διαθέτει ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπέρηχων. Έτσι το XC60 ενσωματώνει τα συστήματα ανίχνευσης πεζών και ποδηλατών, αυτόματο φρενάρισμα, αποφυγή σύγκρουσης, και Pilot Assist. Για όσους ενδιαφέρονται το ανανεωμένο XC60 θα ξεκινήσει την παραγωγή του στα τέλη Μαΐου, ενώ στην αγορά αναμένεται να βρεθεί το καλοκαίρι.