Ανανέωση για το Toyota Yaris

Η Toyota ανανεώνει το Yaris, το οποίο εκτός από τα νέα συστήματα ασφαλείας και τις οπτικές αλλαγές, θα διαθέτει και νέα ισχυρότερη υβριδική έκδοση. Επιπλέον, το ιαπωνικό μοντέλο θα διαθέτει και μια νέα ειδική έκδοση με την ονομασία Premiere Edition, η οποία θα περιλαμβάνει το νέο αποκλειστικό Neptune Blue χρώμα με τη μαύρη οροφή και τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών. Εκτός όμως από το νέο μπλε χρώμα η Premiere Edition θα προσφέρει επίσης και τα Platinum Pearl White ή Silver Metallic χρώματα, τα οποία θα συνδυάζονται πάλι με μαύρη οροφή και μαύρα καπάκια στους καθρέπτες. Παράλληλα, θα υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Εκτός όμως του νέου Neptune Blue χρώματος για την Premier Edition, θα υπάρχει για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις το νέο Juniper Blue χρώμα. Εσωτερικά θα υπάρχουν οι νέες ταπετσαρίες των καθισμάτων, ενώ θα υπάρχει η έγχρωμη οθόνη μεγέθους 4,2”, 7” ή 12,3” για τον πίνακα οργάνων και η οθόνη αφής μεγέθους 9” ή 10,5”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει το ηχοσύστημα της JBL με τα 8 ηχεία.

Από μηχανικής πλευράς το ανανεωμένο Toyota Yaris εκτός από τον κινητήρα βενζίνης 1.500 κ.εκ., με τους 125 ίππους και το υβριδικό σύστημα των 1.500 κ.εκ., με τους 116 ίππους θα διαθέτει και ένα νέο υβριδικό σύστημα, με τον κινητήρα χωρητικότητας 1.500 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 18,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,2”, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 116 γρ/χλμ.

Για την Toyota το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια. Έτσι υπάρχουν τα νέα συστήματα όπως είναι τα Pre-Collision System, η χρήση νέας κάμερας και ραντάρ που μπορεί να σαρώσει περισσότερο και ευρύτερα το εύρος ανίχνευσης κινδύνου ατυχήματος, Acceleration Suppression, Proactive Driving Assist, Deceleration Assist, Steering Assist, σύστημα επείγουσας διακοπής οδήγησης, Lane Trace Assist, Safe Exit Assist, Adaptive Cruise Control και Lane Departure Alert.

Η εφαρμογή MyT δίνει πλέον τη δυνατότητα να έχουν έως και 5 χρήστες πρόσβαση στο όχημα χρησιμοποιώντας το smartphone τους. Οι χρήστες μπορούν να κλειδώνουν, να ξεκλειδώνουν ή να ξεκινούν το όχημά τους χωρίς να χρειάζεται να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσάντα ή την τσέπη τους. Παράλληλα, από το smartphone μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τον κλιματισμό και να ενεργοποιήσουν τα φώτα κινδύνου για εύκολη αναγνώριση του οχήματος σε ένα γεμάτο parking.

Μπορεί το Toyota Yaris να μην έχει εντυπωσιακές αλλαγές, έχει όμως ουσιαστικές αλλαγές. Μπορεί οι πωλήσεις του στη χώρα μας να έχουν μειωθεί λόγω της τιμολογιακής πολιτικής, αλλά δεν παύει να είναι ένα από τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε την τιμολογιακή πολιτική της Toyota, αφού οι φήμες θέλουν οι βασικές εκδόσεις να είναι φθηνότερες από το απερχόμενο μοντέλο.