Η Audi εδώ και καιρό έχει ανανεώσει το στόλο του A7 και του S7, ενώ ακολούθησε το RS 7. Το μεγάλο γερμανικό μοντέλο υπόσχεται έντονη δράση σε όσους το αποκτήσουν. Το μοντέλο αναβαθμίστηκε, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Εξωτερικά ξεχωρίζουν τα εμπρόσθια LED φωτιστικά σώματα και οι διπλές οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Βελτιώσεις έχουν γίνει στη γρίλια και τις εισαγωγές αέρα, ενώ υπάρχουν και τέσσερα νέα χρώματα. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” ή προαιρετικά 21”.

audi rs 7 3Αλλαγές έχουν γίνει και εσωτερικά, ξεχωρίζοντας τα καθίσματα των επιβατών, οι νέοι διακόπτες των αεραγωγών, τα paddles πίσω από το τιμόνι και στο σήμα quattro στον πίνακα οργάνων. Επίσης αναβαθμίστηκε το σύστημα πλοήγησης MMI με τη κάρτα γραφικών της Nvidia.

Μηχανικά το RS 7 τροφοδοτείται από το V8 bi – turbo TFSI κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 560 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 71,4 κιλά. Το 0 – 100 γίνεται μόλις σε 3,9”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 9,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 221 γρ/χλμ τηρώντας τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6. Η μετάδοση γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του 8τάχυτου κιβώτιου tiptronic της γερμανικής εταιρείας.

audi rs 7 2Το νέο RS 7 διατίθεται ήδη σε όποιον θέλει να το αγοράσει. Η τελική τιμή στη γερμανική αγορά είναι 113.300€, ενώ στη χώρα μας ξεπερνά τα 120.000€. Βέβαια η εμπειρία των 560 ίππων ενός RS 7 αξίζει και με το παραπάνω, παρά την τσιμπημένη τιμή του. Άλλωστε ποιος δε θα ήθελε να κυκλοφορεί με ένα RS 7, απολαμβάνοντας ταχύτητα, άνεση και ασφάλεια.