Η Renault προχώρησε στην παρουσίαση του ανανεωμένου Arkana. Το γαλλικό SUV φαίνεται πως έχει ορισμένες εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές, όμως αυτό που εστίασαν οι Γάλλοι είναι στον εξοπλισμό. Το ανανεωμένο Arkana διαθέτει πλέον τη νέα έκδοση εξοπλισμού Esprit Alpine που αντικαθιστά την RS Line συμπληρώνοντας τις Evolution και Techno. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,56 μέτρα, το πλάτος τα 1,82 μέτρα και το ύψος τα 1,57 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,72 μέτρα.

Οι αλλαγές εξωτερικά εστιάζονται στη μάσκα, με το νέο λογότυπο της γαλλικής φίρμας, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας είναι πιο σκούρα. Στα πλαϊνά υπάρχουν τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά πάνω από τους θόλους των τροχών, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η πολύ λεπτή αεροτομή, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, υπάρχει η μαύρη οροφή και τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών για να δημιουργείται αντίθεση. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, 18” και 19”.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα ανανεωμένα καθίσματα από σουέτ με το λογότυπο της Alpine, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια κάθετη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχουν αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα παραμένουν τα δύο ήπια υβριδικά συστήματα των 1.300 κ.εκ., με τους 140 και τους 158 ίππους, καθώς και το Plug-in Hybrid σύστημα, με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 143 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,8”, 9,1” και 10,8” αντίστοιχα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 174 χλμ/ώρα για τις εκδόσεις με τους 140 και 158 ίππους και τα 172 χλμ/ώρα για την Plug-in Hybrid έκδοση. Η μέση κατανάλωση είναι 5,8 λίτρα/100χλμ για τις εκδόσεις με τους 140 και τους 158 ίππους, ενώ για την Plug-in Hybrid είναι 4,7 λίτρα/100χλμ. Τέλος, οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 130 γρ/χλμ (140 και 158 ίππους) και 105 γρ/χλμ στην Plug-in Hybrid έκδοση.

Για όσους ενδιαφέρονται το ανανεωμένο Renault Arkana θα είναι άμεσα διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά. Όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική ακόμα είναι άγνωστη, αλλά είναι πολύ πιθανό να είναι λίγο ακριβότερη σε σχέση με το μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη, όπου στην ελληνική αγορά ξεκινά από 30.680€.