Το μικρό SUV της Opel, το Mokka δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από την ανανέωση που έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό η γερμανική μάρκα στα οχήματα της. Αλλαγές θα γίνουν, τόσο στον σχεδιαστικό κομμάτι, όσο στον εξοπλισμό και τους κινητήρες, κάνοντας το Mokka ακόμα πιο ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το νέο Mokka Χ, όπως θα ονομαστεί θα παρουσιαστεί επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης τον άλλο μήνα.

opel mokka x 2Το μήκος θα φτάσει τα 4,28 μέτρα, ενώ θα αλλάξει η μάσκα, που θα διαθέτει τα νέα φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Αλλαγές έγιναν και στο πίσω μέρος με τα φωτιστικά σώματα να έχουν και εδώ τη μερίδα του λέοντος. Εσωτερικά αναμένονται αρκετές αλλαγές, με πιο σημαντική αυτή της οθόνης αφής μεγέθους 7 η 8”, ανάλογα την έκδοση. Καινούργιος θα είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ θα υπάρξει και η νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων IntelliLink με σύνδεση, Apple CarPlay και Android Auto.

Η ανανέωση θα συνεχιστεί και στους κινητήρες, με το νέο Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 152 ίππους. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 6,6 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 154 γρ/χλμ. Από πλευράς πετρελαίου θα διατηρηθεί ο Diesel κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 136 ίππους, καθώς και ο βασικός με τους 110. Τέλος, οι παραγγελίες του νέου Mokka αναμένεται να ξεκινήσουν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.