Ανανέωση για το Mazda 3

ByXenofwntas

09/04/2023 ,

Το Mazda 3 βρίσκεται αισίως στην τέταρτη γενιά του. Αν και έχουν περάσει ήδη 5 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το νέο μοντέλο, οι Ιάπωνες προχώρησαν σε μικρή ανανέωση στοχεύοντας στην αύξηση των πωλήσεων. Οι εξωτερικές αλλαγές εστιάζονται στους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, ενώ υπάρχουν και νέα εξωτερικά χρώματα.

Στο εσωτερικό έχει ανανεωθεί η οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η οποία πλέον έχει μέγεθος 10,25”, από 8,8” που ήταν. Παράλληλα, υπάρχουν οι φωτιζόμενες θύρες USB-C, ενώ προσφέρεται και ασύρματος φορτιστής για τα smartphone. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Όπως ήταν αναμενόμενο αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στα συστήματα ασφαλείας, με το πιο βασικό να είναι αυτό που αναγνωρίζει αν ο οδηγός έχει στρέψει το βλέμμα του αλλού, ενεργοποιώντας ένα ηχητικό σήμα, έτσι ώστε ο οδηγός να επαναφέρει το βλέμμα του στην οδήγηση και μόνο. Επιπλέον, υπάρχει και το σύστημα αναγνώρισης πεζών και άλλων εμποδίων στο δρόμο.

Επίσης, ένα καινούργιο σύστημα που έρχεται από το CX-60 είναι η εκκίνηση του κινητήρα από ένα απομακρυσμένο σημείο, μέσω της εφαρμογής MyMazda στα smartphone, ενώ παράλληλα μπορεί να ειδοποιηθεί σε περίπτωση κλοπής από την εφαρμογή Mazda My Car Care. Τέλος, η ανανεωμένη έκδοση του Mazda 3 αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά μετά το καλοκαίρι, όποτε θα χρειαστεί λίγη υπομονή.