Ανανέωση για το Jeep Renegade

Ανανέωση για το Jeep Renegade

Το μικρό πετυχημένο SUV της Jeep, το Renegade παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Τορίνο. Το Facelift που έγινε στο μοντέλο μπορεί να μην έχει μεγάλες αλλαγές, όμως δείχνει πως με το χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει, θέλει να κερδίσει τους Αμερικάνους, τους Ιταλούς, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους αγοραστές. και όχι μόνο.

Αυτό που καταλαβαίνει κανείς με την πρώτη ματιά είναι τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τα οποία θυμίζουν περισσότερο Wrangler, παρά Renegade. Αλλαγές έχουν γίνει στη μάσκα, τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, αλλά και τους προβολείς ομίχλης, οι οποίοι είναι πιο κοντά μεταξύ τους.

Στο εσωτερικό υπάρχει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect, με την οθόνη αφής μεγέθους 8,4”, ενώ άλλαξαν και οι διακόπτες του κλιματισμού, τα οποία είναι ίδια με αυτά του Jeep Compass. Αλλαγές όμως έγιναν και στα μηχανικά σύνολα, αφού το ανανεωμένο Renegade θα χρησιμοποιεί τη νέα γενιά κινητήρων της FCA με την ονομασία Firefly. Οι νέοι κινητήρες έχουν άμεσο ψεκασμό, αλουμινένιο μπλοκ, ενώ είναι υπερτροφοδοτούμενοι και θα αντικαταστήσουν τους κινητήρες Fire, T – Jet και MultiAir.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους κινητήρες βενζίνης GSE T3 και GSE T4, 1.000 και 1.300 κ.εκ. Ο 3κύλινδρος GSE T3 έχει μέγιστη ισχύ 120 ίππους, ενώ ο 4κύλινδρος GSE T4 έχει μέγιστη ισχύ 150 και 180 ίππους. Αντίθετα υπάρχουν και δύο επιλογές πετρελαίου, με τους κινητήρες χωρητικότητας M – Jet 1,6 και 2 λίτρων. Ο κινητήρας των 1.600 κ.εκ. έχει μέγιστη ισχύ 120 ίππους, ενώ ο δίλιτρος προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 140 και 170 ίππους.

Το ανανεωμένο Jeep Renegade είναι σίγουρα ένα από τα πιο αξιόπιστα SUV και με τις μικρές βελτιώσεις που έγιναν στην εμφάνιση τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά έχει γίνει ακόμα πιο ελκυστικό. Εμείς περιμένουμε να το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους.