Η Audi παρουσίασε το ανανεωμένο Q5, το οποίο και αυτό όπως όλα τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας αποκτά ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης. Το Q5 έχει μεγαλώσει κατά 19 χιλιοστά, ενώ η νέα μάσκα, τα νέα LED φωτιστικά σώματα και οι νέοι προφυλακτήρες είναι τα πιο σημαντικά σημεία που άλλαξαν εξωτερικά. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό δεσπόζει η αιωρούμενη οθόνη αφής μεγέθους 10,1”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου δίνουν μια πολυτελή αίσθηση, ενώ ο διζωνικός κλιματισμός δίνει την ευχέρεια για διαφορετικές ρυθμίσεις.

Από μηχανικής πλευράς θα υπάρχει για αρχή μόνο ένας πετρελαιοκινητήρας. Πρόκειται για την έκδοση 40 TDI, που αποτελείται από τον 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει και το Mild Hybrid σύστημα που αποτελείται από μια μίζα-γεννήτρια και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 12 Volt. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου S Tronic των 7 σχέσεων.

Αργότερα μέσα στο έτος αναμένεται να παρουσιαστούν και οι εκδόσεις με τον δίλιτρο TDI κινητήρα, ένα V6 πετρελαιοκινητήρα και φυσικά τις εκδόσεις βενζίνης με το δίλιτρο TFSI και την plug-in υβριδική έκδοση. Τέλος, το ανανεωμένο Audi Q5 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στο Mexico, ενώ στις εκθέσεις αυτοκινήτων της Ευρώπης αναμένεται το φθινόπωρο.