Η BMW παρουσίασε τις ανανεωμένες X5 και X6. Οι αλλαγές δεν είναι πολλές, αλλά δημιουργούν μια διαφορετική αίσθηση. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν οι ανανεωμένοι προφυλακτήρες, η νέα διπλή μάσκα, τα νέα LED φωτιστικά σώματα και οι νέες ζάντες αλουμινίου. Παράλληλα για όσους θέλουν στην ανανεωμένη X6 υπάρχει και το M Sport πακέτο, που διαφοροποιεί λίγο την κατάσταση.

Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερα νέα χρώματα και για τα δύο μοντέλα που είναι τα Blue Ridge Mountain Metallic, Brooklyn Grey Metallic, Skyscraper Grey Metallic και Frozen Pure Grey Metallic. Για όσους θέλουν υπάρχει και μια επιλογή κατά αποκλειστικότητα που είναι για την X5 M60i xDrive το Marina Bay Blue Metallic, ενώ για την X6 M60i xDrive το Isle of Man Green Metallic.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζει αμέσως η ενιαία ψηφιακή οθόνη, η οποία χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το πρώτο είναι για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και το δεύτερο αφής μεγέθους 14,9”, με το ανανεωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας iDrive 8. Ο πήχης της πολυτέλειας ανεβαίνει με τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει αφαιρεθεί, καθώς τη θέση του έχουν πάρει τα κουμπιά αλλαγής ταχυτήτων, το κουμπί Start & Stop και το ηλεκτρικό χειρόφρενο. Επιπλέον υπάρχει κρυφός φωτισμός με 15 διαφορετικά χρώματα.

Μηχανικά τόσο η X5, όσο και η X6 συνδυάζονται με τα ήπια υβριδικά συστήματα, ενώ η X5 διαθέτει και μια Plug-in Hybrid έκδοση. Οι κοινοί κινητήρες είναι με τα ήπια υβριδικά συστήματα βενζίνης χωρητικότητας 3 λίτρων, με τους 380 ίππους και τα 55 κιλά ροπής, καθώς και το πιο ισχυρό, με το V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων, με τους 530 ίππους και τα 76,4 κιλά ροπής. Επιπλέον, υπάρχει και το ήπιο υβριδικό σύστημα με τον κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 3 λίτρων, με τους 298 ίππους και τα 68,3 κιλά ροπής.

Η Plug-in Hybrid έκδοση της X5 τροφοδοτείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 313 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,8 κιλά και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 197 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 28,5 κιλά. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 490 ίππους και τα 71,3 κιλά ροπής, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου των 29,5 kWh, προσφέρει αυτονομία με μια μόνο πλήρη φόρτιση έως 110 χιλιόμετρα αυτονομίας. Τέλος, όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Τα δύο ανανεωμένα SUV προσφέρουν το Highway Assistant, το οποίο δεν είναι άλλο από το αυτόνομο πακέτο οδήγησης Level 2+, που επιτρέπει στο οδηγό να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι με ταχύτητες έως και 137 χλμ/ώρα σε ορισμένα προ-χαρτογραφημένα τμήματα μεγάλων οδικών δικτύων. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες νέες τεχνολογίες που είναι η συνδεσιμότητα 5G, η λειτουργία του smartphone ως κλειδί για χρήστες Apple και Android, η πλοήγηση και η βελτιωμένη φωνητική λειτουργία των χαρακτηριστικών του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των παραθύρων και του κλιματισμού.

Παράλληλα τόσο η X5, όσο και η X6 συνοδεύονται από τον βοηθό οπισθοπορείας, ο οποίος μπορεί να αναλάβει να βάλει το αυτοκίνητο σε έναν χώρο στάθμευσης με κακή ορατότητα, ενώ υπάρχει και η προαιρετική υποβοήθηση στάθμευσης με έλεγχο από το smartphone, το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει έως και 10 διαφορετικούς ελιγμούς στάθμευσης από διαφορετικές τοποθεσίες.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα χρειαστεί να κάνει λίγο υπομονή, αφού όπως ανακοινώθηκε η παραγωγή των δύο μοντέλων θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg, της Νότιας Καρολίνας, τον Απρίλιο του 2023. Όσο για τις τιμές; Στην αμερικάνικη αγορά αναμένεται να εκκινούν από 66.195$ για την X5 και από 74.895$ για την X6.